Κουζίνα Περισσότερο διαβασμένα

Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα νηστίσιμα μεθυσμένα με ινδοκάρυδο

Πάντα μικρή αναρωτιόμουνα γιατί τις μπαλίτσες με ινδοκάρυδο τις λέγανε μεθυσμένα και όχι απλά κουλουράκια με ινδοκάρυδο. Τελικά μεγάλωσα και ήρθε η στιγμή που αποφάσισα να φτιάξω αυτά τα περίφημα μεθυσμένα με ινδοκάρυδο και έμαθα. Το μυστικό είναι ότι η συνταγή μέσα έχει μπύρα! Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να τα φτιάξεις και σήμερα θα σου δείξω πως να τα φτιάξεις γεμιστά με μαρμελάδα.

Συνταγή για πεντανόστιμα μεθυσμένα με ινδοκάρυδο, λοιπόν, μια συνταγή πολύ απλή και εύκολη και που μάλιστα είναι και νηστίσιμη. Και μιας και είναι μέρες Σαρακοστής ένα νηστίσιμο γλυκό θα εκτιμηθεί σίγουρο λίγο παραπάνω! Δες επίσης την συνταγή για νηστίσιμη σοκολατόπιτα!

Νηστίσιμα γεμιστά μεθυσμένα με ινδοκάρυδο!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

Για τη ζύμη:

2 ποτήρια του νερού σπορέλαιο
1 ποτήρι του νερού μπύρα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)
1 ποτήρι καρύδια (ψίχα)
μαρμελάδα (όποια προτιμάς)
Για το σιρόπι:

2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1/2 λεμόνι
και ινδοκάρυδο για την επικάλυψη!


Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε το σπορέλαιο και σίγα σιγά πρόσθεσε το αλεύρι το μπέικιν, την μπύρα και το καρύδι. Ρίχνε το αλεύρι σταδιακά μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι μαλακό που να μην κολλάει στα χέρια. Αφού τα ανακατέψεις όλα μαζί και η ζύμη σου είναι μαλακή, άφησε την να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Έπειτα, ξεκίνα να πλάθεις την ζύμη σε μικρά μπαλάκια και στην μέση γέμισε τα 1/2 κ.γ μαρμελάδα. Βάλτα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήσε τα μεθυσμένα σου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσουν!

Όσο έχεις τα μεθυσμένα σου να ροδίζουν, φτιάξε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι για να κάνεις το κλασικό βασικό σιρόπι. Βράσε το σιρόπι για 5 λεπτά και μόλις κρυώσουν τα μεθυσμένα σου ρίξε το σιρόπι από πάνω τους. Αφού “πιουν” το σιρόπι τα γλυκάκια σου και κρυώσουν πέρασε τα από το ινδοκάρυδο μέχρι να σκεπαστούν καλά. Βάλτα σε μια όμορφη πιατέλα  και σέρβιρε! Πανέτοιμα τα μεθυσμένα με ινδοκάρυδο γεμιστά με μαρμελάδα!

Μπορείς αν θέλεις να μην τα γεμίσεις καθόλου και να τα κάνεις απλά μεθυσμένα με ινδοκάρυδο. Σε αυτή την περίπτωση για να τους δώσεις περισσότερη γεύση μπορείς να προσθέσεις ξύσμα από πορτοκάλι, λίγη κανέλα και λίγο γαρύφαλλο. Αν επιλέξεις να τα κάνεις γεμιστά με μαρμελάδα, φοβερός συνδυασμός είναι η φράουλα και το ροδάκινο. Μπορείς βέβαια να τα γεμίσεις και με μερέντα- απλώς δεν θα είναι νηστίσιμα!

ediva

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας