Βέροια

Βιωματικές δράσεις των μαθητών του 3ου ΓΕΛ Βέροιας

                         

 Συνεργασία με την «Πρόσβαση» Ημαθίας

Επίσκεψη στο Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στο στρατόπεδο «Αρματωλού Κόκκινου»

                      Σε μια σειρά από βιωματικές δράσεις είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν μαθητές της  Β΄ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Βέροιας στα πλαίσια των Project και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που παρακολουθούν. Πιο συγκεκριμένα:

Οι μαθητές του τμήματος Β2 υπό την καθοδήγηση της ειδικού της «Πρόσβασης» κας Χριστίνας Τσολάκη συμμετείχαν σε βιωματική δράση για τον εθισμό και τις εξαρτήσεις στα πλαiσία του Project υλοποιούν με θέμα «Εθιστικές Συμπεριφορές και παραβατικότητα των νέων».

                 Οι μαθητές του τμήματος Β4 α) Υπό την καθοδήγηση της ειδικού της «Πρόσβασης» κας Σέβης Γεωργιάδου έλαβαν μέρος σε βιωματική δράση για την πορεία των προσφύγων, τη διαφορετικότητα και τον ρατσισμό στα πλαiσια του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιούν με θέμα «Πορτρέτα Προσφύγων και Μεταναστών».

β) Επίσης ,επισκέφτηκαν τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στο στρατόπεδο «Αρματωλού Κόκκινου» , όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα παιδιά που φοιτούν στις εκπαιδευτικές δομές, να ξεναγηθούν στο χώρο και ενημερωθούν για τον τρόπο φιλοξενίας τους.

Τέλος, οι μαθητές του τμήματος Β5 υπό την καθοδήγηση της ειδικού της «Πρόσβασης» κας Χριστίνας Τσολάκη συμμετείχαν σε βιωματική δράση για την ισότιμη συμμετοχή των νέων στα κοινά και για τα δικαιώματα τους στα πλαiσια του Project που υλοποιούν με θέμα «Βαθμίδες Εκπροσώπησης των νέων, ο λόγος σε αυτούς».

Η Δ/ντρια του σχολείου, η υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Συρμούλα Τζήμα και  οι μαθητές αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά την «ΠΡΟΣΒΑΣΗ» Ημαθίας, όπως και τους υπευθύνους της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων για την άψογη συνεργασία και προσδοκούν σε άλλες παρόμοιες επιτυχημένες δράσεις των μαθητών

                                                                                   Η Διευθύντρια

                                                            Καρακώστα Αναστασία          


banner-article

Ροη ειδήσεων