Βέροια Οικονομία

Αθηνά Πλιάτσικα – Τσιπουρίδου: “Αντιστεκόμαστε κόντρα στο ρεύμα και παραμένουμε δυναμικά στον αγώνα”

Στην κοπή της βασιλόπιτας του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, που έγινε χθες 1 Φεβρουαρίου 2018 στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών, η Πρόεδρος του Συλλόγου στην ομιλία της είπε:

 Eίναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα του Συλλόγου για την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας.  Κανείς δε βρίσκεται τυχαία εδώ μέσα, όλοι εκπροσωπείτε ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας.

Η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εμείς εκπροσωπούμε αυτό το πολύ ζωντανό και παραγωγικό κομμάτι της χώρας μας. Μόνο που ο καθημερινός αγώνας για τη διατήρηση της δουλειάς μας και για την επιβίωση της οικογένειας μας τα τελευταία χρόνια έχει γίνει Γολγοθάς.

Βέβαια, στην ελληνική αγορά και πιο συγκεκριμένα σε τοπικό επίπεδο, στην αγορά  της Βέροιας, την  τελευταία δεκαετία τα πράγματα για τους μικρομεσαίους δεν είναι καθόλου εύκολα.

Ο καθένας από εμάς που μπορεί και κρατάει τα ρολά της δουλειάς του ανοιχτά και πάει το μεροκάματο στην οικογένειά του και την είσπραξη της ημέρας είναι ένας μικρός ήρωας της καθημερινής ζωής -και δε λέω υπερβολές- αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αρκετοί συνάδελφοί μας υποχρεώθηκαν τα τελευταία χρόνια να κλείσουν τα μαγαζιά τους ή την επιχείρησή τους και είτε να αναζητήσουν απελπισμένοι άλλου είδους δουλειά – αλλά πού να τη βρουν σε μία κοινωνία όπου η ανεργία καλπάζει – είτε να βγουν στη σύνταξη εισπράττοντας πενιχρές και πετσοκομμένες συντάξεις που δεν έχουν καμία σχέση και καμία αναλογία με τις υψηλές εισφορές που τόσα χρόνια πληρώναμε και εξακολουθούμε να πληρώνουμε μέχρι σήμερα.

Η πολύ υψηλή φορολογία και οι πολύ υψηλές εισφορές χωρίς καμία υπερβολή απειλούν να μας κλείσουν όλους σήμερα.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο εμπορικός Σύλλογος που είχε πάντα μία πολύ σημαντική θεσμική αποστολή οφείλει να αναλάβει ένα καινούργιο αναβαθμισμένο ρόλο.

Πιστεύω προσωπικά σε αυτόν το νέο αναβαθμισμένο ρόλο του Εμπορικού Συλλόγου και είμαι διατεθειμένη και έγω και τα μέλη της διοίκησης να υπηρετήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας για να επιτύχουμε το καλύτερο και ουσιαστικότερο για τον κλάδο μας.
Μπορούμε να κάνουμε θαύματα;
Μπορούμε να μειώσουμε τη φορολογία και τις εισφορές από μόνοι μας;
Η απάντηση είναι όχι, γιατί τις αποφάσεις αυτές τις παίρνουν οι άλλοι

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Αυτοί οι άλλοι να μας βλέπουν παντού και πάντα μπροστά τους ακόμη κι αν χρειαστεί στα υπουργικά γραφεία, στους δρόμους με τους αγρότες, στο κλείσιμο των καταστημάτων μας,  που ήδη το είχαμε κάνει με επιτυχία στις 4 Φεβρουαρίου 2016, στα ραδιόφωνα στο διαδίκτυο, και όπου αλλού χρειαστεί.

Ο  Εμπορικός Σύλλογος πρέπει να έχει φωνή, φωνή πολύ δυνατή, που θα ακούγεται παντού και θα είναι σεβαστή από όλους εκείνους που λαμβάνουν τις κρίσιμες για εμάς αποφάσεις.

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι, το όραμα μου είναι ένας  Εμπορικός Σύλλογος που θα είναι το δεύτερο σπίτι μας, μαζί με όλους τους συναδέλφους μέσα στο Σύλλογο, με σοβαρό, με τεκμηριωμένο λόγο και συγκροτημένες προτάσεις. Ένας  Εμπορικός Σύλλογος διεκδικητικός, παρεμβατικός και ιδιαίτερα αποτελεσματικός για το καλό όλων μας.

Ένα πράγμα θέλω να σας υπογραμμίσω πριν κλείσω: δε μας παίρνει να κάνουμε πίσω ούτε να χτυπάμε βήμα σημειωτόν, πρέπει να τραβήξουμε μπροστά όλοι μαζί ενωμένοι και αποφασισμένοι να διασώσουμε αυτά για τα οποία εμείς και οι οικογένειες μας αγωνιστήκαμε.

Η επιχειρηματικότητα, που είναι η μόνη ικανή δύναμη  να δημιουργήσει ανάπτυξη ,   δοκιμάζεται σκληρά.

Παρά τη δραματική κατάσταση που βιώνουμε,  η υγιής επιχειρηματικότητα και οι φορείς της  δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια.

Αντιστεκόμαστε  κόντρα στο ρεύμα, και παραμένουμε δυναμικά στον αγώνα  τιμώντας την υπόσχεσή μας να είμαστε κοντά στους συναδέλφους, των οποίων οι αντοχές δοκιμάζονται σκληρά και είμαι βέβαιη ότι μέσα από κοινή δράση και συντροφικότητα, μέσα από το εμείς και όχι το εγώ, μέσα από έργα και όχι λόγια,  από πράξεις και όχι υποσχέσεις,    θα μπορέσουμε να    αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις που διανοίγονται μπροστά μας και πιστέψτε με είναι πολλές οι προκλήσεις.

Σεβασμιώτατε αγαπητοί φίλοι,

Σας εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και ευημερία στις επιχειρήσεις μας.

banner-article

Ροη ειδήσεων