Βέροια Εκδηλώσεις

Χριστουγεννιάτικη συναυλία του φωνητικού συνόλου “Ηχώ Βερόης” στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017, στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης, σας περιμένουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί, με μία ξεχωριστή συναυλία.

Το φωνητικό σύνολο «Ηχώ Βερόης» ετοίμασε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα  με ελληνικά και ξένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τα οποία θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε με ελεύθερη είσοδο. Διευθύνει η Νατέλα Ιτσουαΐντσε.

Το τετράφωνο φωνητικό σύνολο «Ηχώ Βερόης» σχηματίστηκε τον Νοέμβριο του 2014, με μαέστρο την Νατέλα Ιτσουαΐντσε. Τo σύνολο ερμηνεύει a cappella, σε πολυφωνική (τετράφωνη) επεξεργασία, τραγούδια από την σεφαραδίτικη παράδοση, με στίχους στα ladino (ισπανοεβραϊκά), καθώς και τραγούδια από το αμερικανικό μπλουζ/σόουλ ρεπερτόριο. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις: στο 4ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Πύδνας – Κολινδρού, στα εγκαίνια της έκθεσης «Μνήμης αποτύπωσις» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας, στον πολυχώρο «Γρανάζι» στη Νάουσα, στην εκδήλωση για την Πανσέληνο του Αυγούστου (2015) στο Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας, και στην εκδήλωση για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας. Τον Μάιο του 2016 συμμετείχε στην 1η Συνάντηση Παιδικών-Χορωδιών «Μια πόλη – μια φωνή» στη Νάουσα, ως ειδικά προσκεκλημένη χορωδία (guest). Τον Δεκέμβρη του 2016 έκανε χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ενώ τον Ιούνιο του 2017 πραγματοποίησε συναυλία στο «Εκκοκκιστήριο Ιδεών» στη Βέροια. Συμμετείχε τον περασμένο Νοέμβριο στο 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Βέροιας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Πρόσφατα, παρουσίασε το σεφαραδίτικο ρεπερτόριό του στην εκδήλωση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας με θέμα την εβραϊκή συνοικία της Μπαρμπούτας, που πραγματοποιήθηκε στο Μεντρεσέ Τζαμί στις 15 Δεκεμβρίου 2017.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΕΡΟΙΑΣ, Έλλης 8, Βέροια. Τηλ. 2331024494  http://www.libver.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας