Βέροια Γενικά Εκδηλώσεις

“Ρουγκάτσια – Γουρουνοχαρά 2017”. Από τον Λαογραφικό Σύλλογο Μακροχωρίου – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ο Λαογραφικός και Χορευτικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων  προσκαλεί όλους τους φίλους, στις εκδηλώσεις του, «Ρουγκάτσια- Γουρουνοχαρά 2017».

Τα «Ρουγκάτσια» μας θα ξεκινήσουν φέτος και πάλι από την πόλη της Βέροιας  στις 24 Δεκέμβρη, προσφέροντας στους δημότες μοναδικό θέαμα με το έθιμο, και σκορπίζοντας σ’ όλη την πόλη τις νότες από τη μουσική της περιοχής του Ρουμλουκιού.

Το έθιμο θα συνεχιστεί  στο Μακροχώρι ανήμερα τα Χριστούγεννα, παίρνοντας την ευλογία του ιερέα της ενορίας του Τιμίου Προδρόμου και στις 26/12/2017 την ευλογία του ιερέα  της ενορίας του Αγ. Γεωργίου.

Τη ίδια μέρα, στις 26 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί όπως πάντα   η γουρουνοχαρά, στην οποία κάτοικοι αλλά και επισκέπτες θα καμαρώσουν τους χορευτές μας αλλά και θα διασκεδάσουν με φαγητό, καλό κρασί και μουσική.

Στις 27/12/2017 τα Ρουγκάτσια μας, θα περπατήσουν στους δρόμους των χωριών Μέσης και  Διαβατού.

Φτάνοντας στο τέλος αυτής της χρονιάς, στις 31/12/2017, τα Ρουγκάτσια θα δώσουν στο Μακροχώρι  τις τελευταίες ευχές προς όλους τους κατοίκους αλλά και όλους όσους θα περνούν με τα αυτοκίνητά τους από το χωριό εκείνη την ημέρα ,για καλή και ευλογημένη καινούργια χρονιά.

Σας περιμένουμε όλους στις εκδηλώσεις μας .

banner-article

Ροη ειδήσεων