Τοπικά

Το Tμήμα Μικρομεσαίων του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για την “Black Friday”

BLACK FRIDAY μία μαύρη Παρασκευή για τους εργαζόμενους σε πολυκαταστήματα. Άλλη μια προσπάθεια όπως και οι Λευκές νύχτες του εμπορικού κόσμου να καλύψει τα χαμένα εισοδήματά του απ΄ όλη τη χρονιά. Όπως δεν μπορεί   σε μία BLACK FRIDAY ο καταναλωτής να αυξήσει ξαφνικά το εισόδημα του για να το καταναλώσει.

H BLACK FRIDAY όπως και οι Λευκές νύκτες έχουν καλά “ κρυμμένα μυστικά΄΄ που κοινό παρονομαστή έχουν την αύξηση των κερδών των πολυκαταστημάτων, την απλήρωτη εργασία των εργαζομένων σπάζοντας τα εργασιακά δικαιώματά τους και την εξουθένωση έως τελικής πτώσης των μικρεμπόρων, οι οποίοι είναι η πλειοψηφία στην χώρα μας

Κάθε πρωτοβουλία του εμπορικού κόσμου τόνωσης της αγοράς είναι θετική, αλλά δεν μπορεί να είναι ο “Δούρειος ίππος΄΄  για την εισβολή εργασιακής ζούγκλας στην ελληνική οικονομία. Δεν μπορεί να είναι το “τυρί΄΄ που θα φέρει τον μικρέμπορο μπροστά σε εξαντλητικά ωράρια εργασίας ανταγωνιζόμενος μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, οι οποίες καταστρατηγώντας  την εργατική νομοθεσία, δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό .

  • Εκφράζοντας την αντίθεσή μας προς την “γιορτή΄΄ της BLACK FRIDAY, δεν σημαίνει ότι δεν συμμεριζόμαστε την αγωνία των εμπόρων και των ελεύθερων επαγγελματιών για το μέλλον των επιχειρήσεων τους.
  • Δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε δίπλα στον καθημερινό τους αγώνα.
  • Δεν σημαίνει ότι είμαστε ενάντια στις πρωτοβουλίες των εμπόρων με τη μορφή φεστιβάλ, γιορτών στα πλαίσια της λειτουργίας των καταστημάτων.

Εκφράζουμε την αντίθεση μας,  γιατί η BLΑCK FRIDAY όπως και  οι ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΚΤΕΣ  είναι “άλλα κόλπα΄΄ καθιέρωσης πρακτικών στην αγορά, που αν τελικά ευοδωθούν οι προσπάθειες των μεγαλοσυμφερόντων και των νεοσυντηρητικών πολιτικών,  θα οδηγήσουν την ελληνική μικρή επιχείρηση στον αφανισμό. Θα φέρουν από την πίσω πόρτα  το άνοιγμα όλη την ημέρα έως πολύ αργά τη νύχτα, σπάζοντας το ωράριο των καταστημάτων

Το ίδιο σκεπτικό με την BLACK FRIDAY και τις λευκές νύκτες είναι και το άνοιγμα των καταστημάτων αρχικά 7 Κυριακών και μετά όλων των Κυριακών.

Ο εμπορικός κόσμος και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες αυτά τα χρόνια της κρίσης  είδαν το  εισόδημά τους  να μειώνεται δραματικά, είδαν τον ασφαλιστικό του φορέα να τους  στραγγαλίζει οικονομικά και να τους αφήνει κατά χιλιάδες ανασφάλιστους βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους.

Τα δύο τελευταία χρόνια όμως κατάφεραν και πολλά σε σχέση με τον ασφαλιστικό τους φορέα, την ασφάλιση τους στο Δημόσιο σύστημα υγείας, την αποποινικοποίηση των οφειλών κ.α

Όλα αυτά  τα κατάφεραν  με τον συνεχή και διαρκή αγώνα τους και τις συνεχείς επαφές με την κυβέρνηση  Με καμία BLACK FRIDAY ή λευκή νύχτα δεν  τα κατάφεραν.

ΚΑΛΟΥΜΕ:

Τον εμπορικό κόσμο

  • να κλείσει τ΄ αυτιά του στις σειρήνες των νεοσυντηριτικών πολιτικών και του δήθεν εύκολου κέρδους,
  • να διαφυλάξει τα κεκτημένα του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων καθώς και τα δικαιώματα των εργαζομένων τους
  • να παλέψει για το κλείσιμο των καταστημάτων τις Κυριακές.

           ΤΜΗΜΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ  Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

 

banner-article

Ροη ειδήσεων