Βέροια

Το ΚΕΜΑΕΔ θα γιορτάσει την “Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας” με αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα το ΚΕΜΑΕΔ, ανακοίνωσε τη φετινή του εκδήλωση για να τιμήσει την «Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας» στο Χώρο Τεχνών, αυτήν τη φορά με Λουκιανό Κηλαηδόνη.

Η Πρόεδρος του ΚΕΜΑΕΔ Μελίνα Δαμιανίδου είπε για την εκδήλωση:

«Είναι σημαντικό μια τέτοια μέρα να έχουμε δίπλα μας όλους, όσοι βρίσκονται στο πλευρό μας.

Είναι μια συμπαραγωγή με την Αντιπεριφέρεια, η οποία είναι πρώτη απ’ όλους δίπλα μας, μαζί με την ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας και την ΚΕΠΑ, με τον Ιατρικό και Δικηγορικό Σύλλογο της πόλης. Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι κάθε χρόνο στο πλευρό μας. Χορηγός μας και φέτος το κατάστημα Hondos Center

Το αφιέρωμα αυτό αποφασίστηκε να γίνεται πριν πέντε χρόνια. Ήταν μια ιδέα της Ελένης Αναγνώστου, δουλεμένη όλ’ αυτά τα χρόνια με τις χορωδίες της.

Στην εκδήλωση που ετοιμάζουμε, πέρα από το έργο του δημιουργού, μπορεί να φανεί και η δουλειά των παιδιών μας, να εισχωρήσουν στο δρώμενο και μουσικά και χορευτικά.

Τη βραδιά της εκδήλωσης θα είναι κοντά μας η σύντροφος του Κηλαηδόνη, η Άννα Βαγενά, η οποία, τιμώντας μας με την παρουσία της ,θα δει και την προσπάθειά μας από κοντά.

Ο Λουκιανός, αν και απών, θα είναι κοντά μας εκείνη τη βραδιά, μιας και έλαβε όσο ζούσε πολλές φορές μέρος σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Την επιμέλεια της βραδιάς την έχει η Ελένη Αναγνώστου. Τραγούδι και πιάνο, όπως κάθε χρόνο ο Γιώργος Μπελίρης, ο βαρύτονος κ.  Κυρόπουλος στο τραγούδι , και όπως κάθε χρόνο τα παιδιά μας θα είναι κινητικά και χορευτικά δουλεμένα από τη Μελίνα Παπαδοπούλου.

Παρουσιαστές της βραδιάς η κ. Χαρά κοντού και ο κ. Νίκος Μουρτζίλας. Μας τιμούν φέτος για δεύτερη χρονιά και είναι σημαντικό ότι δε στέκονται μόνο στην παρουσίαση αλλά έχουν και ουσιαστική συμμετοχή στην παράσταση. Άλλωστε, το ότι ασχολούνται και οι δυο ερασιτεχνικά με το θέατρο τούς δίνει αυτήν την επιπλέον δυνατότητα.

Είμαστε, όπως θα διαπιστώσατε, πολυσυλλεκτικοί . Αγαπάμε τους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να κάνουν τα πάντα για μας, μαζί με μας.

Επιπλέον στο φουαγιέ του Χώρου Τεχνών θα υπάρχουν από τη μεριά της ΚΕΠΑ μουσικοί που θα παίζουν τραγούδια του Κηλαηδόνη, όσο θα περιμένει ο κόσμος.

Η εκδήλωση έχει ένα συμβολικό εισιτήριο των εφτά ευρώ. Με τα χρήματα αυτά προσπαθούμε να καλύψουμε κάποια έξοδα της «Μέριμνας». Για το 2017, εμείς αλλά και άλλες ανάλογες οργανώσεις της Βέροιας, δεν έχουμε πάρει ούτε μία δραχμή από κρατικές επιχορηγήσεις. Παλιότερα αυτά τα χρήματα δίνονταν τρεις φορές το χρόνο, αργότερα ανά εξάμηνο και φέτος μάς ανακοινώθηκε πως θα δοθούν όλα μαζί για το ’17 το Δεκαπενταύγουστο, πράγμα που δεν έγινε. Οι ανάγκες μας είναι πολλές και για το προσωπικό μας αλλά και για τη σίτιση των παιδιών, τη μεταφορά τους, τη θέρμανση και ένα σωρό άλλα που πρέπει να πληρωθούν.

Μπορεί οι τοπικοί βουλευτές μας να είναι ευαισθητοποιημένοι, υπάρχει όμως μια γενικότερη αναλγησία, που μας κάνει να βαδίζουμε λιγότερο από σημειωτόν.

Χτυπάμε πόρτες με ευγένεια αλλά πολλές φορές μάς αντιμετωπίζουν με σκαιότητα. […] Περνάμε δύσκολες μέρες, όμως όλ’ αυτά τα ξεχνάμε ,όταν πρόκειται να γιορτάσουμε τη γιορτή των παιδιών τέτοιες μέρες.

Αυτήν τη μέρα προβάλλουμε τις ατέλειές μας αλλά και κάτι σημαντικότερο, ότι δεν είμαστε μόνοι.

Να συμπληρώσω ότι 8-10 Δεκεμβρίου θα είναι ανοιχτό το παζάρι μας στο ισόγειο του Δημαρχείου, με έργα χειροποίητα, που τα έσοδά του πάνε κατευθείαν στα παιδιά.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι παράγουμε ένα έργο αξιοπρεπές για την τοπική κοινωνία.»

Στη συνέχεια μίλησαν και οι συντελεστές της εκδήλωσης, δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για το δρώμενο της 2ας Δεκεμβρίου.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας