Βέροια Εκδηλώσεις

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας: Συλλαλητήριο στην Πλατεία Ωρολογίου, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας θα πραγματοποιήσει, στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ,

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, στις 6μ.μ. στην Πλατεία Ωρολογίου.

Οι «εκκρεμότητες» της τρίτης «αξιολόγησης» έχουν ως πυρήνα τα νέα χτυπήματα στα «εργασιακά» με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια στην κήρυξη εργατικών απεργιών, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα « κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες, την πορεία της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου σε ιδιώτες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων, στη συλλογική πάλη και του δικαιώματος στην απεργία. Προσπαθεί να φυλάξει τα νώτα της, διότι γνωρίζει πως ότι η «δίκαιη ανάπτυξη» που προωθεί και υπερασπίζεται σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής- λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Την ίδια στιγμή πρόκληση για τον εργαζόμενο λαό αποτελεί η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ καθώς εμπλέκει τη χώρα σε θανάσιμους ιμπεριαλιστικούς κινδύνους, φέρνοντας μετρά «φωτιά» για το λαό.

Με οδηγό την πείρα από επίθεση που δέχονται καθημερινά οι εργαζόμενοι στου χώρους δουλειάς , τη νέα φοροεπιδρομή, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, τη θηλιά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων σε κάθε λαϊκό σπίτι, να οργανώσουμε την άνοδο των αγώνων για την αντεπίθεση.

Διεκδικούμε:

  • Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών – αντιλαϊκών – φορομπηχτικών νόμων. Επιστροφή στο ακέραιο των παράνομα παρακρατηθέντων για την υγεία. Δεν νομιμοποιούμε στην συνείδηση μας καμία περικοπή.
  • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν την λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική-λαϊκή οικογένεια.
  • Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις έξω από τα σύνορα.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους, εργαζόμενους, ανέργους να δώσουν μαζικό παρόν στο συλλαλητήριο, να εμποδίσουμε τα νέα μέτρα – φωτιά που πλήττουν κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Το Δ.Σ.

banner-article

Ροη ειδήσεων