Γ. Ουρσουζίδης: Απολογισμός τροχαίων ατυχημάτων 3ου τριμήνου 2017

Στο 9μήνο του 2017, παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων - σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο του 2016 - με ανάλογη μείωση των παθόντων (νεκροί και τραυματίες).

Γεγονός που μπορεί να εξηγηθεί, είτε από την αύξηση των ελέγχων της τροχαίας, είτε από την εργώδη προσπάθεια των ιδιωτικών φορέων που ασχολούνται με τα τροχαία, είτε από τις καμπάνιες ενημέρωσης του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, είτε από  περαιτέρω μείωση των διανυθέντων οχηματοχιλιομέτρων λόγω κρίσης, είτε από την κοινή συνισταμένη των παραπάνω παραγόντων.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι 800 κατά μέσο όρο νεκροί και οι 14.000 περίπου τραυματίες ανά έτος, αποτελούν οδυνηρή πραγματικότητα στη χώρα μας.  Αυτό το πολύτιμο κεφάλαιο θυσιάζεται στο βωμό της ασφάλτου, ενώ παλαιότερα οι αντίστοιχοι αριθμοί ήταν σημαντικά αυξημένοι.

Στον πιν. 1 αποτυπώνεται η πραγματικότητα των τροχαίων την τελευταία πενταετία (2012 – 2016), πέραν της ανθρώπινης απώλειας των 4.269 συνανθρώπων μας, αφορά σε μια δαπάνη της τάξης των 15,6 δις - κατ΄ ελάχιστο – δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με την πραγματικότητα που βιώνουμε.

Στον πιν. 2 αποτυπώνεται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ, η εικόνα του 9μηνου του 2017, καθώς και αντίστοιχη του 2016. Για πρώτη φορά μετά την τελευταία τριετία παρατηρείται δραστική μείωση των ατυχημάτων και αντίστοιχα των παθόντων.

Στο 9μηνο έχουμε 65 λιγότερους νεκρούς, 143 λιγότερους βαριά τραυματίες και 684 λιγότερους ελαφρά τραυματίες.

Ίσως για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της αυτοκίνησης στη χώρα μας καταγραφεί αριθμός νεκρών μικρότερος των 700 στο ίδιο έτος, για να συμβεί αυτό πρέπει:

  1. Να γίνουμε όλοι πιο προσεκτικοί
  2. Να επιτείνει τις προσπάθειες αστυνόμευσης η ΕΛΛΑΣ
  3. Να κρατήσουμε το θέμα «ψηλά»  δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς
  4. Να μην ξεπεράσουμε τους 158 νεκρούς  τις τελευταίες… 92 μέρες του τρέχοντος έτους !!

Αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε, το χρωστάμε στους συνανθρώπους μας,…στους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας!

Βέροια 1.10.2017                               Ουρσουζίδης Ν. Γιώργος

Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ

Συντάκτης

Γιώργος Ουρσουζίδης
Γιώργος Ουρσουζίδης 102 posts

Πολιτικός Μηχανικός - π. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια