Βέροια Εκδηλώσεις

Ποδηλατοπορεία στο Φράγμα Αλιάκμονα, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, για τον εορτασμό της “Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο”

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ – Κ.Α.Π.Α. ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

 ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 04.30 Μ.Μ.

ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ «ΗΜΕΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ»

Η καθιέρωση της «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ» (16 – 22 Σεπτεμβρίου), με κορύφωση την «ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ», στις 22 Σεπτεμβρίου, έχει ως στόχο την ανάδειξη της αναγκαιότητας περιορισμού της χρήσης των αυτοκινήτων, τουλάχιστον εντός των αστικών κέντρων και την ενθάρρυνση εναλλακτικών μορφών μετακίνησης, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Επιδίωξη του περιορισμού της χρήσης του αυτοκινήτου δεν είναι μόνο η εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομικών πόρων, αλλά και η ομαλότερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας και η προαγωγή της δημόσιας σωματικής και ψυχικής υγείας.

Με δεδομένο ότι μέχρι το 2050 ο μισός πληθυσμός της γης θα κατοικεί σε μεγάλα αστικά κέντρα, ο παραπάνω στόχος αποκτά ακόμα μεγαλύτερο νόημα και αποτελεί ανάγκη άμεσης προτεραιότητας, γι’ αυτό και περισσότερες από 1.500 Ευρωπαϊκές πόλεις οργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις.

Στα πλαίσια του εορτασμού της φετινής ευρωπαϊκής «ΗΜΕΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ» το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ και η Κ.Α.Π.Α. του Δήμου Βέροιας προσκαλούν την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017, σε ποδηλατική διαδρομή χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα, προκειμένου «να εξοικειωθούν οι ποδηλάτες με την πόλη και η πόλη με τους ποδηλάτες».

Η διαδρομή θα έχει ως αφετηρία την Πλατεία Δημαρχείου, όπου οι ποδηλάτες θα συγκεντρωθούν στις 04.30 μ. μ. για την εγγραφή τους.

Η εκκίνηση θα γίνει στις 05.00 μ. μ. από την Πλατεία Δημαρχείου με καθοδική πορεία στην οδό Μητροπόλεως – Εληάς – Ανοίξεως προς τέρμα Πιερίων- στροφή (ΔΕ) ιδιωτικά εκπαιδευτήρια – χωριό Άμμος – Φράγμα Αλιάκμονα – γύρος Τεχνητής Λίμνης με επιστροφή από την ίδια διαδρομή και τερματισμό στην Πλατεία Δημαρχείου.

Η διαδρομή είναι περίπου 20 χλμ. και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 2  ώρες.

Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά Γυμνασίου – Λυκείου και ενήλικες, με απαραίτητη προϋπόθεση να φορούν προστατευτικό κράνος.

banner-article

Ροη ειδήσεων