Βέροια

“Βέροια Εύηχη Πόλη 2017”, Σάββατο 24 Ιουνίου – Το πρόγραμμα

Σάββατο 24 Ιουνίου, 12.00μ

Αφροβραζιλιάνικη μπάντα κρουστών Quilombo

H μπάντα κρουστών Quilombo απαρτίζεται από ένα πολυπληθές σύνολο ατόμων -με κατώτερο όριο αυτό των δέκα ατόμων- που παίζουν ταυτόχρονα διαφορετικά κρουστά και δίνουν ένα εκρηκτικό μουσικό αποτέλεσμα σε Βραζιλιάνικους ρυθμούς (SambaBatucada και SambaReggae).

στην αγορά , πεζόδρομος Ιπποκράτους.

—————————————————————————–

Σάββατο 24 Ιουνίου, 7.00μμ – 9.00μ.μ

Εύηχη πόλη /Ένας ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΥΘΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

Ο μουσικός παραμυθικός περίπατος  θα μας βοηθήσει να γευτούμε αργά και περιπατητικά την ομορφιά της παλιάς πόλης. Οι θεατές/ ακροατές χωρισμένοι σε μικρές ομάδες 20-50 ατόμων  και με έναν οδηγό θα περιπατούν στην πόλη. Σε συγκεκριμένα  σημεία (προαύλια εκκλησιών, εισόδους κι αυλές αρχοντικών, γεφυράκια, τρίστρατα κ.α.) θα βρίσκουν έναν αφηγητή μαζί με έναν ή περισσότερους μουσικούς. Εκεί θα σταματούν και θα κάθονται στον προετοιμασμένο χώρο για 10-20΄ ακούγοντας μουσική και τραγούδια, λίγες φράσεις για το συγκεκριμένο σημείο της πόλης και μια ιστορία, μύθο ή παραμύθι που θα συνδέονται ιστορικά, νοηματικά ή αισθητικά. Έπειτα η βόλτα θα συνεχίζεται. Οι καλλιτέχνες θα περιμένουν να φτάσει η επόμενη ομάδα και θα επαναλαμβάνουν την αφηγηματική και μουσική προσφορά τους. Οι ομάδα των περιπατητών θα συνεχίζουν την βόλτα τους μέχρι ο οδηγός τους να τους φτάσει στο επόμενο τόπο μουσικής και αφηγηματική απόλαυσης.

Περιεχόμενο

Τα είδη μουσικής και ιστοριών που θα παρουσιαστούν θα διαφέρουν μεταξύ τους δημιουργώντας ένα πολύχρωμο πλούτο. Δημοτική, έντεχνη, βυζαντινή μουσική θα συνοδεύει λαϊκά παραμύθια, ιστορικά ανέκδοτα του τόπου, μύθους, ποιήματα, ιστορίες φαντασμάτων, ανέκδοτα, προσωπικές διηγήσεις ονείρων ή αναμνήσεων περιστατικών που συνέβησαν στα σημεία που περνούν οι περιπατητές.

Καλλιτεχνική διεύθυνση :Στέλιος Πελασγός .

___πεντε διαφορετικά σημεία της πόλης _____________________________________

Σάββατο 24 Ιουνίου, 9.30μ.μ

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

«Ξεκινήσαμε ηχογραφώντας σε κάποιο υπόγειο και καταλήξαμε να γυρίζουμε ασταμάτητα τη Γη. Αυτή η συνεχής μετάβαση από το μοναχικό στο συλλογικό, χαρακτηρίζει τη ζωή και την τέχνη μας. Υπάρχει γνήσια, αμοιβαία χαρά στη συνάντηση με τους ακροατές. Υπάρχει ενέργεια, επικοινωνία, άνεση, ευγένεια, συμμετοχή όλων σε κάτι ζωντανό, αληθινό και πολύτιμο.

Το σχήμα απαρτίζουν σπουδαίοι μουσικοί, που σέβονται την τέχνη τους και την ασκούν με ενθουσιασμό και πάθος. Κάθε ένας τους αποτελεί έναν ολοκληρωμένο κόσμο. Τον προσφέρουν απλόχερα, χτίζοντας από κοινού την ιδιαίτερη, κοινή μας αισθητική. Τα τελευταία τρία χρόνια λοιπόν, ζούμε παλινδρομώντας ευχαρίστως από τη δημιουργία στην καταστροφή. Και αυτή τη ζωή μοιραζόμαστε με τους ακροατές, όποτε τραγουδάμε. Όποτε, με τρεις νότες και δυο λέξεις, προσπαθούμε να συλλαβίσουμε το όνειρο και την πραγματικότητα με τρόπο αδιαχώριστο.»

 Γιώργος Καλούδης – βιολοντσέλο, κρητική λύρα

Μανόλης Πάππος – μπουζούκι, λαούτο

Φώτης Σιώτας / Δημήτρης Χατζηζήσης: βιολί

Δημήτρης Τσεκούρας: κοντραμπάσο

ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας, Βασίλης Δρούγκας

φωτισμοί: Κωνσταντίνος Μαργκάς

Πλατεία Ωρολογίου

banner-article

Ροη ειδήσεων