Βέροια Ειδήσεις με Διάρκεια Πολιτισμός

Κούκλες απ’ όλο τον κόσμο αποτυπώνουν στοιχεία πολιτισμού στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας άνοιξε από σήμερα μια πρωτότυπη έκθεση, που είναι αποτέλεσμα της αγάπης και της διάθεσης να καταγραφεί η διαφορετικότητα των πολιτισμών και μέσα από τις φορεσιές τις οποίες φορούν κούκλες, της συλλέκτριας Ελένης Χατζηνικολάκη, που τις χάρισε στη Βιβλιοθήκη.

Οι κούκλες προέρχονται από πολλές χώρες στις οποίες ταξίδεψε η συλλέκτρια και αγοράστηκαν καθρεφτίζοντας την αγάπη της και για την Ιστορία και για τον Πολιτισμό και  μέσα από τη συλλογή αυτή. Κάποιες προήλθαν από ανταλλαγή μεταξύ συλλεκτών.

Οι κούκλες που είναι 230 και προέρχονται από Ισπανία, Αγγλία, Νότιο Αφρική, Ρωσία, Λαπωνία, Ινδονησία, Τζαμάικα και αλλού, είναι πραγματικά ένα ενδιαφέρον θέαμα, στο οποίο θα μπορούσε να δώσει ο συνοδός δάσκαλος, που θα συνόδευε τους μαθητές σε μια επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη, μια άλλη διάσταση, συγκρίνοντας τους πολιτισμούς και μέσα από τις φορεσιές.

Ανάμεσα στην πλούσια συλλογή υπάρχουν και κούκλες  διασήμων, όπως ο Σαίξπηρ, ο Ναπολέων Βοναπάρτης, ο Τζωρτζ Ουάσιγκτον κ.ά.

Θα άξιζε να την επισκεφτούν τα παιδιά, γιατί είναι κάτι διαφορετικό, που τιμά τη συλλέκτρια και τη διάθεσή της να διασώσει, έστω και μ’ αυτόν τον τρόπο, στοιχεία πολιτισμού.

 Η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι και την Παρασκευή 26 Μαΐου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας