Εργασία Τοπικά

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας για την Εργατική Πρωτομαγιά – Να πάψουμε να είμαστε μοιραίοι θεατές αυτής της πορείας

 Εκπαιδευτικέ- Εργαζόμενε

Δυο μέρες πριν το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, πορευόμαστε μέσα σε μαύρες, δύσκολες συνθήκες για όλους τους εργαζόμενους. Τα σύννεφα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, όχι μόνο δε διαλύονται αλλά πυκνώνουν, κρέμονται βαριά πάνω από τα κεφάλια μας, «βρέχοντας» φτώχεια, ανεργία, επίθεση ενάντια σε κάθε κατακτημένη, με αίμα κι αγώνες, δημοκρατική ελευθερία και δικαίωμα. Ενισχύοντας τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις της ακροδεξιάς και του φασισμού. Δυναμώνοντας τους ανταγωνισμούς μεταξύ Ιμπεριαλιστών, αυξάνοντας τους πολεμικούς κινδύνους!

Γιατί να τιμήσουμε σήμερα , αγωνιστικά, την Εργατική Πρωτομαγιά; Η Εργατική Πρωτομαγιά μας συνδέει με τους μεγάλους αγώνες του εργατικού-λαϊκού κινήματος που μας έδωσε σημαντικές κατακτήσεις στο ωράριο, το μεροκάματο και το μισθό, στο δικαίωμα για δουλειά, για κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια, υγεία και παιδεία. Κατακτήσεις που σήμερα λεηλατούνται, αφαιρούνται βάναυσα η μία έπειτα από την άλλη. Κατακτήσεις που είναι απαραίτητο με τον ασίγαστο αγώνα μας να υπερασπιστούμε, να ξανακατακτήσουμε!

Μας συνδέει η Εργατική Πρωτομαγιά με την ιστορία και την πορεία ανάπτυξης ρωμαλέου, δυνατού εργατικού-λαϊκού κινήματος που έδωσε όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα του ανθρώπου ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση, ψυχή στους εθνικοαπελευθερωτικούς, εθνικοανεξαρτησιακούς, αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες. Συνδέεται με τις πιο μεγάλες νίκες μας στον 20ο αιώνα!

131 χρόνια μετά το Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ακόμα παρούσα, με την εργατική τάξη και το λαό στη χώρα μας να βιώνουν τη χειρότερη επιδρομή του κεφαλαίου στα δικαιώματά τους, να αντιμετωπίζουν μια γιγάντια επιχείρηση αφαίρεσης δικαιωμάτων δεκαετιών. Να βιώνουν μία περίοδο όπου πυκνώνουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η λεηλασία χωρών και λαών!

Εκπαιδευτικέ- Εργαζόμενε

Να πάψουμε να είμαστε μοιραίοι θεατές αυτής της πορείας. Σήμερα προβάλει, αδήριτη, ανάγκη να οργανώσουμε την πάλη μας, αυτή η πορεία να σταματήσει. Να βάλουμε φρένο στην υποχώρηση του κινήματός μας. Η μεγάλη πραγματικά υποχώρησή του δεν είναι μονάχα αποτέλεσμα της ολομέτωπης επίθεσης των κεφαλαιοκρατών. Αυτή δεν έλειψε ποτέ από την ιστορία της πάλης της εργατικής τάξης και όλων των εργαζόμενων. Η μεγάλη υποχώρηση είναι αποτέλεσμα της διάβρωσης των γραμμών του κινήματός μας από ξένες προς τα συμφέροντά μας  ιδέες, αντιλήψεις, αποτέλεσμα της εγκατάλειψης των ιδεών και αρχών που συσπείρωσαν στον αγώνα εκατομμύρια εργαζομένων και έφεραν νίκες και κατακτήσεις. Είναι αποτέλεσμα της υπονόμευσής του!

Σήμερα προβάλλει ως πρώτιστο, ιστορικό καθήκον, η αποκατάσταση των επαναστατικών αρχών του εργατικού και λαϊκού κινήματος, της αγωνιστικής, ταξικής πολιτικής σε κάθε χώρο, η αποκατάσταση όλων εκείνων των αρχών που έγραψαν με φωτεινά γράμματα την ιστορία των εργατικών και λαϊκών αγώνων!

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ, ΤΑΞΙΚΟ, ΚΟΚΚΙΝΟ

Πανεργατικός-Παλλαϊκός αγώνας για να σπάσουμε τα δεσμά των Μνημονίων

Αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, την ιμπεριαλιστική υποδούλωση

Αγώνας για Ειρήνη-Δουλειά- Δημοκρατία-Εθνική Ανεξαρτησία-Σοσιαλισμό

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας