Βέροια

Δυναμικό ξεκίνημα για το Veria Dance 2017

Δελτίο Τύπου

Με τον καλύτερο τρόπο υποδέχθηκε η Βέροια την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 τη διοργάνωση Veria Dance 2017. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν τα Veria Dance Seminars με τον Daniel Lommel και την Gaia Lemmi στον κλασσικό και σύγχρονο χορό αντίστοιχα. Στα σεμινάρια συμμετείχαν μαθητές σχολών χορού από τη Βέροια, τη Νάουσα, τη Χαλκιδική, την Καβάλα και το Ηράκλειο της Κρήτης, οι οποίοι δήλωσαν την ικανοποίησή τους από την ξεχωριστή αυτή εμπειρία.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε το Veria Dance Gala για τη «Φλόγα», το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Δικτύου Διαχείρισης Πολιτισμού κ. Αχιλλέας Λέρας, ο οποίος μίλησε για τη διοργάνωση Veria Dance : φιλοσοφία μας είναι «παραγωγή» πολιτισμού και όχι απλώς η «κατανάλωση» ενός έτοιμου προϊόντος και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε ως διοργανωτές, δηλαδή ως Δίκτυο Διαχείρισης Πολιτισμού και ΚΕΠΑ Βέροιας, με την υποστήριξη του Δήμου Βέροιας. Στην προσπάθεια αυτή εμπλουτίσαμε έναν πανελλήνιο διαγωνισμό χορού, με σεμινάρια χορού από καταξιωμένους καθηγητές χορού και με ένα πολύ όμορφο Gala. Δημιουργήσαμε μια «γιορτή του χορού» με σκοπό την ανάδειξη και προώθηση της τέχνης του χορού.

Ειδικότερα για το Gala ανέφερε, πως «μια τέτοια βραδιά δεν αποσκοπούμε στη φιλανθρωπία απλώς, αλλά κυρίως στο πραγματικό ενδιαφέρον, την ευαισθητοποίηση και τη διάλυση των προκαταλήψεων σχετικά με τον παιδικό καρκίνο». Η βραδιά περιελάμβανε χορογραφίες κλασσικού και σύγχρονου χορού, Jazz και Gospel τις οποίες απέδωσαν μαθητές των σχολών χορού (με σειρά εμφάνισης) : Κέντρο Τέχνης Σύνθεση, ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, Δημοτική Σχολή Χορού Καβάλας, Σχολή Χορού Σοφίας Αντωνιάδου, Σχολή Χορού Atelier de la Danse, Σχολή Χορού Αρμονίας της Κίνησης, Σχολή Χορού Full Out και Σχολή Χορού Μελίνας Παπαδοπούλου. Οι μικροί και μεγάλοι χορευτές μάγεψαν το κοινό, το οποίο πλημμύρισε το Χώρο Τεχνών Βέροιας και καταχειροκρότησε την προσπάθεια και τους κόπους των μαθητών.

Υποστηρικτές της διοργάνωσης «Veria Dance 2017» στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε το «Veria Dance Gala», είναι  η εταιρία με είδη χορού «Grishko», η εταιρία κατασκευής κοστουμιών χορού «Show Dance», το ξενοδοχείο «Villa Elia Hotel», το ξενοδοχείο «Olganos Vl» Boutique Hotel, το ξενοδοχείο «Κόκκινο Σπίτι» Boutique Hotel, ο Πολυχώρος «Ελιά», το ουζερί «Στάσου Μύγδαλα», το ουζερί «Των Αγγέλων», το ουζερί «Μαρμίτα», το εστιατόριο «12 Γράδα» και το «καφέ μπρίκι».

Η Οργανωτική Επιτροπή Veria Dance 2017

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας