Νάουσα

Επίσκεψη στον Δήμαρχο και την Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας εκπροσώπου της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδας

Τον Δήμαρχο Νάουσας και την Δημοτική Βιβλιοθήκη, επισκέφθηκε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας κ. Γρηγόρης  Χρυσοστομίδης, συντονιστής  του Δικτύου Δημοτικών και Δημόσιων Βιβλιοθηκών και της καμπάνιας για τις Καλοκαιρινές δράσεις Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας που πραγματοποιούνται στις βιβλιοθήκες αυτές και  συζήτησαν για τον ρόλο και την σημασία του Δικτύου, υπό την αιγίδα της Εθνικής μας Βιβλιοθήκης, η οποία και αναλαμβάνει σημαντική δράση με αφορμή και την μεταστέγασή της σε νέο κτήριο.

Δεδομένου ότι η Δημοτική μας βιβλιοθήκη έχει υπογράψει  Σύμφωνο Συνεργασίας με την Εθνική μας Βιβλιοθήκη, πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 2016, από 15/6 – 15/9, 30 πρωτότυπες δράσεις στον χώρο του αναγνωστηρίου, με την συμμετοχή του Κ.Δ.Α.Π.  καθώς  και  45 εθελοντών, με στόχο  την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Στους  εθελοντές θα διανεμηθούν οι βεβαιώσεις – σε κείμενο της Ε.Β.Ε., υπογεγραμμένες από τον Δήμαρχο Νάουσας,  κατά τους επόμενους μήνες, οπότε και θα παρευρεθεί εκ νέου  ο κ. Χρυσοστομίδης , ώστε να διοργανωθούν  –  και με ακόμη περισσότερους εθελοντές –  οι δράσεις για το καλοκαίρι του 2017.

 

banner-article

Ροη ειδήσεων