Αστυνομικό Δελτίο

Συνελήφθη για κατοχή μαρμάρινης κεφαλής του 2ου με 1ου π.Χ. αιώνα

 

Συνελήφθη 44χρονος στις Σέρρες στο σπίτι του οποίου βρέθηκε μαρμάρινη κεφαλή που χρονολογείται τον 2ο με 1ο αιώνα π.Χ.

Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ακόμα ατόμων οι οποίοι έχοντας τον ρόλο του μεσάζοντα αναζητούσαν υποψήφιους αγοραστές

Ιδιαίτερης αρχαιολογικής αξίας μαρμάρινη κεφαλή του 2ου με 1ου αιώνα π.Χ. βρέθηκε στο σπίτι 44χρονου ημεδαπού σε περιοχή των Σερρών, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας Σερρών.

Σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του 44χρονου, ενώ επίσης στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται 2 ακόμη ημεδαποί ηλικίας 35 και 53 ετών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί  προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, προχθές (13-3-2017) το απόγευμα, σε αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 44χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία μαρμάρινη κεφαλή νεαρού ανδρός, που σύμφωνα με εκτίμηση της αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, χρονολογείται στα ύστερα Ελληνιστικά – Ρωμαϊκά χρόνια (2ος – 1ος αιώνας π.Χ.) και εμπίπτει στην νομοθεσία περί αρχαιοτήτων.

Η μαρμάρινη κεφαλή, μήκους 21 εκατοστών και βάρους 4 κιλών περίπου, εστάλη στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 35χρονος και ο 53χρονος, έχοντας τον ρόλο του μεσάζοντα, αναζητούσαν υποψήφιους αγοραστές για την πώληση του αρχαίου αντικειμένου, έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

banner-article

Ροη ειδήσεων