Τοπικά

Από το ΚΕΣΥΠ Βέροιας πραγματοποιηθήκαν 3 ενημερωτικές εκδηλώσεις για τα ένστολα επαγγέλματα

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Βέροιας (ΚΕΣΥΠ) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας  πραγματοποίησε 3 ενημερωτικές εκδηλώσεις για τα ένστολα επαγγέλματα στην Αλεξάνδρεια, τη Βέροια και τη Νάουσα. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν μαθητές και μαθήτριες της Γ τάξης των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ της Ημαθίας καθώς και όσοι γονείς και κηδεμόνες ενδιαφέρονταν.

Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Αλεξάνδρειας, το Δήμο Βέροιας (ΚΕΠΑ) και το Δήμο Νάουσας για την παραχώρηση των χώρων και την τεχνική υποστήριξη που μας παρείχαν.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε, τον Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία, την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική, για τη συνεργασία και τη διάθεση των ομιλητών.

Για τον στρατό ξηράς μίλησαν στην Αλεξάνδρειας ο Ταγματάρχης αεροπορίας στρατού, Μούρκας Αθανάσιος και ο Αρχιλοχίας αεροπορίας στρατού, Τσικλακίδης Χαράλαμπος, στη Βέροια ο Ταγματάρχης, Παρίσκος Πέτρος και στη Νάουσα ο Υποδιοικητής της Β΄ Μοίρας Καταδρομών ταγματάρχης τεθωρακισμένων, Μότσιος Γεώργιος  και ο επιλοχίας πεζικού, Τράικος Μιλτιάδης.

Για την Αστυνομία στην Αλεξάνδρεια μίλησε ο Αστυνόμος Β΄, Κουκιώτης Δήμος, στη Βέροια ο Αστυνόμος Β΄, Παρούτογλου Ιωσήφ και στη Νάουσα ο Υποδιοικητής της Τροχαίας του Τ.Α. Νάουσας Υπαστυνόμος Α΄,  Ζαχαριάδης Σταύρος.

Για την πολεμική αεροπορία και στις τρεις εκδηλώσεις μίλησαν ο Επισμηναγός Μηχανικός, Γκιαουρίδης Δημήτριος και ο Υποσμηναγός Ιπτάμενος, Κοτζαμανίδης Παντελής.

Για την Πυροσβεστική μίλησαν στην Αλεξάνδρεια ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξάνδρειας Επιπυραγός, Γερόπουλος Γρηγόριος, στη Βέροια ο Πυραγός, Θεοδώρου Νικόλαος και στην Αλεξάνδρεια ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάουσας Αντιπύραρχος, Παλαμούτης Νικόλαος.

Το ΚΕΣΥΠ Βέροιας προγραμματίζει κι άλλη σχετική εκδήλωση που θα απευθύνεται σε γονείς και κηδεμόνες μαθητών, όπου θα κληθούν ως ομιλητές αξιωματικοί-εκπαιδευτικοί σχολών του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Η σχετική εκδήλωση θα γίνει αφού εκδοθούν οι σχετικές εγκύκλιοι – προκηρύξεις των εν λόγω σχολών.

 

Ροη ειδήσεων