Τοπικά

Στην Πρέσβειρα της Αργεντινής ο Γιώργος Ουρσουζίδης

Δελτίο Τύπου

Σήμερα  22/2/2017, επισκέφτηκα την Πρέσβειρα της Αργεντινής στην Ελλάδα  Carolina Pérez Colman, σε συνέχεια του γεύματος γνωριμίας, που είχε παραθέσει η ίδια  στα μέλη της Επιτροπής Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων, μεταξύ των οποίων και εγώ, ως γραμματέας της Επιτροπής.

Ανταπέδωσα την εξαιρετική φιλοξενία της Πρέσβειρας, με την επίσκεψή μου στην Πρεσβεία, προσφέροντας της ένα τόμο ιστορικού περιεχομένου, με θέμα την αρχαία Μακεδονία «Βεργίνα – ο τόπος και η ιστορία του», καθώς επίσης και ομοίωμα της περίφημης «ΣΑΡΙΣΑ», βασικό επιθετικό όπλο στην πολεμική τακτική των αρχαίων Μακεδόνων.

Πρόσφερα επίσης ένα φημισμένο κρασί από την περιοχή της Νάουσας, το γνωστό «ξινόμαυρο – Νάουσα», εκφράζοντάς παράλληλα, για μία ακόμη φορά, την απεριόριστη συμπάθεια κι εκτίμηση στο πρόσωπο και το ρόλο της, για τη συναντίληψη και συνεργασία μεταξύ των δύο λαών.

Ενημέρωσα την Πρέσβειρα για το παραγωγικό μοντέλο της Ημαθίας, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο τόπος μας, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, καλώντας τη να επισκεφτεί τον τόπο μας, ώστε να γνωρίσει από κοντά την ομορφιά και τη μοναδικότητα του αρχαιοελληνικού μας πλούτου.

Εξέφρασα την επιθυμία για ανανέωση των συναντήσεων, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Αργεντινής της Βουλής των Ελλήνων.

Η κ. Carolina Pérez Colman, δήλωσε απερίφραστα, ότι θα ανταποκριθεί.
Αθήνα 22.02.2017                                 Ουρσουζίδης Ν. Γιώργος

Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας