Βέροια

Εκδρομή μελών και φίλων της Εύξεινου Λέσχης Βέροιας στην Αθήνα

 

“Το τερπνόν μετά του ωφελίμου “. Ωφελούμαι διπλά, συνδυάζοντας την ευχαρίστηση με την ωφέλεια.

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε διήμερη εκδρομή στην Αθήνα με την συμμετοχή μελών και φίλων της Ε.Λ.Β.

Οι λόγοι πολλοί. Να “βρεθούμε” με χαλαρή διάθεση και μακριά από τα προβλήματα και τις έννοιες της  καθημερινότητας, με αγαπημένους ανθρώπους, που εμείς στην Ε.Λ.Β. τους νιώθουμε “οικογένεια”.

Επισκεφθήκαμε το θέατρο ΡΙΑΛΤΟ και παρακολουθήσαμε την παράσταση  των Α.ΡΗΓΑ -Δ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ  “ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ”. Η υποδοχή που μας επιφύλαξε ο κ. Δημήτρης Μαυρόπουλος, πρωταγωνιστής,  αλλά και όλοι οι συντελεστές της παράστασης, ήταν πράγματι συγκινητική. Και μάλιστα αυτό το  συναίσθημα ήταν αμφίδρομο. Για του λόγου το αληθές, παρακάτω παρατίθεται αυτούσια δήλωση του κ. Μαυρόπουλου όπως αυτός επιθυμεί, να δημοσιευτεί.

” Η χαρά του κάθε καλλιτέχνη σε οποιαδήποτε μορφή τέχνης κι αν βρίσκεται …..είναι να μπορεί η δουλειά του … το έργο του να έχει απήχηση στην κοινωνία. Η αποδοχή κι ο σεβασμός στο έργο του και στο πρόσωπό του είναι το  καλύτερο!!! Το Σάββατο 28/01/2017..ένιωσα υπέροχα ως άνθρωπος κι ως καλλιτέχνης. 33 συμπολίτες μας, φίλοι από  τα παιδικά μου χρόνια. Μέλη από την ΕΥΞΕΙΝΟ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ και μέρος του Δ.Σ. ήρθαν να δούνε την παράσταση  των Α.ΡΗΓΑ-Δ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ “ΜΠΑΜΠΑ ΜΗ ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ” που παίζω.

Δεν ήταν μόνο η παρουσία τους αλλά  συνοδευόταν κι από ΡΕΒΑΝΙ Βέροιας, ημερολόγια του 2017, που έχουν συνταγές της ποντιακής κουζίνας. Όλοι οι  συνάδελφοί μου, είπαν τα καλύτερα και εντυπωσιάστηκαν όταν έμαθαν πως έκαναν αυτό το μεγάλο ταξίδι για να  δούνε την παράστασή μας και να με τιμήσουν !!! Είμαι περήφανος που είμαι Πόντιος και Βεροιώτης. Ένα μεγάλο  ευχαριστώ σε όλους εσάς φίλοι για την τιμή, την χαρά και την συγκίνηση που ένιωσα…όλα τα καλά σε σας και  στην αγαπημένη μου πόλη !!! ΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ “.

Επίσης επισκεφθήκαμε το σωματείο “ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ”, που σκοπός του είναι η περισυλλογή, μελέτη  και δημοσίευση γλωσσικού, λαογραφικού και ιστορικού υλικού του Πόντου.

Μας υποδέχτηκε και μας φιλοξένησε με πολύ μεγάλη χαρά, ο πρόεδρος του σωματείου, κ. Χρήστος Γαλανίδης, μιας και η  ημέρα της επίσκεψής μας συνέπεσε με την κοπή πίτας. Από την κ. Καλπίδου Λένα, ξεναγηθήκαμε στους χώρους του, που εκτός των άλλων, στεγάζεται  και το Μουσείο του Ελληνισμού του Πόντου.

Aποχαιρετιστήκαμε  με την ευχή να βρεθούμε πάλι σύντομα.

Είναι όμορφο να γνωρίζεις ανθρώπους, που σε κάνουν να αισθάνεσαι “οικεία” ακόμη και εάν μέχρι χθες δεν ήξερες  ότι υπάρχουν.

Η εκδρομή μας εδώ τελειώνει με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μας, που μαρτυρά την επιθυμία να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί, συνταξιδιώτες.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γ. Γραμματέας

Σαρημιχαηλίδης Παύλος                           Τουμπουλίδης Νικόλαος

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας