Βέροια Περισσότερο διαβασμένα Σχόλια

Εικόνες απ’ τη χιονισμένη Βέροια / Ιανουάριος του 2017

Βέροια, μεσημέρι Τετάρτης, 11 Ιανουαρίου. Κι ενώ η πόλη για πολλές μέρες,  όπως και όλη σχεδόν η Ελλάδα, είναι στην κατάψυξη, κι ενώ  σε πολλές περιοχές της χώρας έχει ρίξει πολύ χιόνι, μ’ αποτέλεσμα να τεθούν κάποιες απ’ αυτές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κυρίως νησιά, ο χιονιάς επί της ουσίας  σήμερα επισκέφτηκε τη Βέροια.

Παρ’ όλα αυτά, οι κεντρικοί της δρόμοι, αλλά και οι περισσότεροι από τους άλλους στις γειτονιές της πόλης,  έμειναν ανοιχτοί. Αποδείχτηκε ότι το αλάτι που έριξαν τα συνεργεία του Δήμου αλλά και τα μηχανήματα εκχιονισμού που καθάριζαν τους κεντρικούς δρόμους έφεραν  αποτέλεσμα  και δεν έκλεισαν.  Βέβαια και το χιόνι που έπεσε δεν ήταν υπερβολικό.

Όμως, όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες  μας, λιγοστοί ήταν οι κάτοικοι που κυκλοφορούσαν το μεσημέρι στην πόλη, μ’ αποτέλεσμα πολλά σημεία της να μοιάζουν έρημα μέσα στο λευκό του χιονιού.

Είναι λογικό βέβαια, σε τέτοιες καιρικές συνθήκες, όχι μόνο  στην κίνηση των αυτοκινήτων αλλά και των πεζών να δημιουργούνται προβλήματα μικρά ή μεγάλα.  Ιδιαίτερα τέτοιες μέρες   εύκολα  διαπιστώνει κανείς  ότι η κίνηση των πεζών στο κέντρο της πόλης, στα πεζοδρόμια, όπως κατασκευάστηκαν στις τελευταίες αναπλάσεις,  έχει γίνει δυσκολότερη.

Τα τριχοτομημένα  στην ουσία  αλλά και στενά πεζοδρομία του κέντρου της πόλης  σίγουρα δεν διευκολύνουν την κίνηση των πεζών, ενώ η ειδική  λωρίδα για τους τυφλούς, όπως κι εμείς διαπιστώσαμε, γλιστρά ακόμη περισσότερο,  είναι επικίνδυνη για όλους και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για κάποιο που θα πατήσει εκεί.

Όπως και να το κάνουμε όμως η ομορφιά της χιονισμένης μας πόλης είναι ιδιαίτερη κι ας μείνουμε σ’ αυτήν. Του λόγου του αληθές αποδεικνύουν οι φωτογραφίες που παραθέτουμε.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

 

banner-article

Ροη ειδήσεων