Βέροια Ρεπορτάζ

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Στιγμιότυπα από τη συνεδρίαση της 19ης/ 12/’16

Χρειάζεται αντίσταση

Πρωτότυπα, με την προβολή ταινίας μικρού μήκους, ξεκίνησε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Βέροιας, η οποία  μέσα σε λίγα λεπτά συνόψισε εύγλωττα το δράμα της σημερινής Ελλάδας.

Γιατί για δράμα πρόκειται, όταν η αναζήτηση τροφής στους κάδους των σκουπιδιών έγινε σύνηθες φαινόμενο ή το να εγκαταλείψει μια μάνα το παιδί της, γιατί δεν μπορεί να το μεγαλώσει, μπορεί στις μέρες μας να συμβεί.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου με αφορμή την ταινία επεσήμανε πως η αντίσταση από τη μεριά όλων μας στα θλιβερά φαινόμενα που είναι επακόλουθα της κρίσης είναι  ζητούμενο, όσο ποτέ.

Και ο Γιώργος Μελιόπουλος συμπλήρωσε μαχητικά: «Μόνο με την πάλη τους οι εργαζόμενοι μπορούν να ανατρέψουν τέτοια φαινόμενα».

IMG_0166

Αποθεματικά των Δήμων. Καινούρια αντιμετώπιση;

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ αποφάσισε τη μη αποστολή στοιχείων που αφορούν στα αποθεματικά των δήμων, διαφωνώντας με τον τρόπο απαίτησής τους  από το Υπουργείο Εσωτερικών. «Συντασσόμαστε με την απόφαση της ΚΕΔΕ ως Δήμος. Τέτοια αντιμετώπιση από τη μεριά της Πολιτείας θυμίζει άλλες εποχές» είπε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης.

Και ο Αντώνης Μαρκούλης πρόσθεσε: «Προκλητικό το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών σε σχέση με τα αποθεματικά. Όμως οι κυβερνώντες δεν καταλαβαίνουν από τέτοιου είδους απαντήσεις. Δεν αρκεί να μην απαντήσουμε. Οι δήμοι πρέπει να δημιουργήσουν πυρήνες αντίστασης!»

IMG_0172

Αφισορρύπανσης συνέχεια. Νέα πρόστιμα;

«Νιώθω την ανάγκη να θυμίσω τις αποφάσεις που πήραμε την περασμένη φορά. Κάποιοι δε σεβάστηκαν τις αποφάσεις του ΔΣ. Η αφισορρύπανση συνεχίζεται. Γέμισε η πόλη από αφίσες. Ο Δήμος πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικός. Οι νόμοι είναι νόμοι και πρέπει να τηρούνται» επεσήμανε ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης χθες.

«Η Δημοτική Αστυνομία έχει επιβάλει πρόστιμα για τις αφίσες από 50 μέχρι 500 ευρώ. Αν συνεχιστούν οι παρανομίες, ίσως αυξήσουμε τα πρόστιμα» απάντησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Παπαδόπουλος.

IMG_0167

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους των καταστημάτων Καρυπίδη

Πρωτοβουλία από το ΔΣ ζήτησε ο Αντώνης Μαρκούλης, ώστε να παρέμβει στην καταβολή τουλάχιστον ενός μισθού από τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους των καταστημάτων Καρυπίδη. «Πρόκειται για 500 οικογένειες στην πόλη. Το ΔΣ πρέπει να εκδώσει ψήφισμα» υποστήριξε ο Αντώνης Μαρκούλης.

«Βοηθήσατε, κ. Δήμαρχε, τον Καρυπίδη να μπει στον πτωχευτικό κώδικα; Εμείς είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων» είπε ο Γιώργος Μελιόπουλος, με το Δήμαρχο να απαντά: «Το έγγραφο το σχετικό με τα καταστήματα Καρυπίδη είχε στόχο αποκλειστικά την υποστήριξη των εργαζομένων.»

IMG_0170

Ποια είναι η τύχη των εκθεμάτων;

Πληροφορίες σχετικές με την τύχη των εκθεμάτων, που αφήνουν οι καλλιτέχνες μετά τις εκθέσεις τους στη Στέγη ή στο Χώρο Τεχνών, ζήτησε ο Γιάννης Παπαγιάννης λέγοντας: «Πόσα είναι αυτά τα έργα, ποια είναι και ποια η αξία τους; Γιατί δεν τα εκθέσαμε μέχρι τώρα;» για να του απαντήσει ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ Γιώργος Σοφιανίδης καθησυχαστικά πως είναι καταγεγραμμένα και φυλάσσονται, απάντηση που δεν ικανοποίησε τον κ. Παπαγιάννη.

Ειδικό τέλος ταφής στα απορρίμματα;

Τους φόβους του ότι θα υπάρξει νέο τέλος ταφής απορριμμάτων που θα αγγίξει το ποσό των 20 ευρώ ανά κάτοικο εξέφρασε ο Γιώργος Μελιόπουλος, για να του απαντήσει ο Δήμαρχος « το χαράτσι για τα σκουπίδια δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση, θα υπάρξει αντίδραση αν επιβληθεί» με τον  Βασίλη Παπαδόπουλο να συμπληρώνει «αποκλείεται να εφαρμοστεί το’17, αφού μόλις τώρα ψηφίστηκε και δεν υπάρχουν οι ανάλογες δομές αλλά, κι αν εφαρμοστεί, θα υπάρξουν αντιδράσεις».

IMG_0181

«Θα πάρουμε τα όπλα;»

Την αγανάκτηση του για την όλο και μεγαλύτερη συρρίκνωση των συμβουλίων των κοινοτήτων εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τριλόφου κ. Καραγιάννης, μεταφέροντας ταυτόχρονα και την αγανάκτηση των κατοίκων της, λέγοντας πως ο νόμος περί της δυνατότητας αποχέτευσης για κατοίκους άνω των 2000 τους θίγει άμεσα, αλλά και το χειρότερο, οι επανειλημμένες κλοπές θα αναγκάσουν τον κόσμο να πάρει τα όπλα, για να υπερασπιστεί τις περιουσίες του.

IMG_0183

Η συμμετοχή Αγγελίνα στον Φιλίππειο Δρόμο

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκπροσώπησε επάξια ο Θωμάς Αγγελίνας τερματίζοντας στον 5ο Φιλίππειο Δρόμο, που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Βέροια, πριν λίγες μέρες. Μαζί με τα συγχαρητήρια του Δημάρχου ο κ. Αγγελίνας δέχτηκε ικανοποιημένος και τα σχόλια των συναδέλφων του πως έσωσε με τη συμμετοχή του… την τιμή των όπλων του ΔΣ, αλλά και πως τρέχοντας θύμισε σε πολλούς Ούγγρο ή Πολωνό (εδώ υπήρξε διαφωνία) δρομέα!

far

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας