Αθλητικά Βέροια

Βέροια: 5ος Φιλίππειος Δρόμος – Άριστη η διοργάνωση, μεγάλη η επιτυχία – Τα αποτελέσματα

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε σήμερα στη Βέροια, Κυριακή  11 Δεκεμβρίου,  ο 5ος Φιλίππειος Δρόμος. Σ’ ότι μας αφορά να επισημάνουμε την άρτια διοργάνωση του αγώνα σ’ όλα τα επίπεδα, η μεγάλη συμμετοχή των αθλητών σχεδόν απ’ όλη την Ελλάδα και τη συμμετοχή του κόσμου,  που παρακολούθησε τον αγώνα με μεγάλο ενδιαφέρον.

Επίσης να επισημάνουμε την παρουσία των Τυμπανιστών του Κάρανου  που ήταν τοποθετημένοι εκατό σχεδόν μέτρα πριν το τέρμα κι έδιναν ρυθμό εμψυχώνοντας τους αθλητές για τα τελευταία μέτρα της διαδρομής.

Ο Σύλλογος Δρομέων Βέροιας έδωσε και δίνει συνεχώς δείγματα γραφής. Σήμερα με τον 5ο Φιλίππειο Δρόμο ανέβασε ακόμη πιο ψηλά τον πήχη. Συνδιοργανωτής  του αγώνα ο ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας.

1ος Νικητής  ήταν ο Σταμούλης  Κων/νος  με χρόνο 49’:13’’, 2ος ο Κρέκας Γιάννης  με χρόνο 51’:30’’ και τρίτος  ο Παναγόπουλος Στέλιος με χρόνο 52’:28’’.

Θυμίζουμε ότι η συνολική διαδρομή που κάλυψαν ήταν  14.600μ (Αρχαιολογικός χώρος Βεργίνας – Φράγμα Αλιάκμονα – Δημαρχείο Βέροιας)

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα ο πρώτος νικητής έκανε και ρεκόρ διαδρομής, το οποίο μέχρι τώρα είχε ο Παπαδημητρίου Αντώνης του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης από τον 2ο Φιλίππειο δρόμο με επίδοση 49’46’’.

Αποτελεσματα 5ου Φιλίππειου Δρόμου 2016

Αποτελεσματα 5ου Φιλίππειου Δρόμου Συλλόγου Δρομέων ΒΕΡΟΙΑΣ

15400571_1412892115388634_4618791773004242538_n

Εκτός από τα έπαθλα που δόθηκαν στους τρεις   πρώτους νικητές, έπαθλα δόθηκαν:

α) Στους τρεις πρώτους άνδρες

β) Στις τρεις πρώτες γυναίκες

γ) Σε ηλικιακές κατηγορίες ως εξής:

Για τους άνδρες: 18 έως 34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55- 59, 60-64 & 65 και άνω

Για τις γυναίκες: 18 έως 34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54 & 55 και άνω

δ) Στις 3 πρώτες νικήτριες ομάδες.

Τέλος σ’ όλους τους δρομείς που τερμάτισαν δόθηκαν μετάλλια.

 Φωτογραφίες: faretra.info και  Αλέξανδρος Γραμματικόπουλος

 far

 faretra.info-5os -filippeios-veria

Το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί μας το έστειλε ο Σύλλογος Δρομέων Βέροιας

Με τέλειες καιρικές συνθήκες ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την  Κυριακή  11 Δεκεμβρίου  ο 5ος Φιλίππειος δρόμος (Βεργίνα – Φράγμα Αλιάκμονα – Βέροια) 14,6 km . Μία διοργάνωση που δεν είχε να ζηλέψει τίποτε από μεγάλες και διεθνείς διοργανώσεις.

11 Λεωφορεία χρειάστηκαν για την μετακίνηση των δρομέων από την  Βέροια στην Βεργίνα (εκκίνηση). 1 φορτηγό  αυτοκίνητο επέστρεψε με ασφάλεια τον ρουχισμό των δρομέων στην Βέροια στον χώρο του τερματισμού .

820 δρομείς  στήθηκαν  στην γραμμή εκκίνησης ενώ 1150 ήταν οι εγγραφές.

160 εθελοντές συνετέλεσαν ώστε να γίνει μία όμορφη διοργάνωση.

 faretra.info-5os -filippeios-veria

Η συμβολή της τροχαίας ήταν πραγματικά παραδειγματική και αποτελεσματική αφού κατάφερε να αποστειρώσει  κυριολεκτικά το δρόμο Βεργίνα Βέροια κατά την διάρκεια του αγώνα.  Αξίζει να ευχαριστήσουμε   στον Αστυνομικό διευθυντή κο  Τουλίκας Γεώργιο  για την παραχώρηση μεγάλης δύναμης στην τροχαία, καθώς  επίσης  και τον κο Καλογερόπουλο Διοικητή  της τροχαίας και τον υποδιοικητή κος  Μπαρούτογλου  για την υλοποίηση του κυκλοφοριακού σχεδιασμού

Η ανταπόκριση του στρατού στο αίτημα μας να στηθούν σκηνές για ιατρείο και αποδυτήρια ήταν άμεση.  Εκπρόσωπος του Στρατού στην διοργάνωση μας  ήταν ο υποδιοικητή της  Ιης Μεραρχίας πεζικού  Ταξίαρχος κος Πουλικάκος.

 faretra.info-5os -filippeios-veria

Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους εθελοντές του Συλλόγου δρομέων Βέροιας που εκτός την ημέρα του αγώνα αλλά  και τις προηγούμενες  ήταν παρόντες στο κάλεσμα για την προετοιμασία του . Συγχαρητήρια επίσης ανήκουν στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες του Φίλιππου Βεροίας για την εθελοντική τους δράση,  στους εθελοντές των διαφόρων κοινωνικών φορέων  η συλλόγων  αλλά και σε  μεμονωμένους πολίτες . Μεγάλη και ουσιαστική βοήθεια προσέφερε ο Λαογραφικός  σύλλογος ντοπίων Μακροχωρίου & περιχώρων , ιδιαίτερα του κου Αραμπατζή και του πρόεδρου του δημοτικού διαμερίσματος Μακροχωρίου Βαλάντη Κεχαίδη.  Το εθελοντικό παρόν τους όπως και τις περασμένες 4 χρονιές έδωσαν η ΛΕΜΟΒ (λέσχη μοτοσικλετιστών) , οι Ραδιοερασιτέχνες Ημαθίας , το τμήμα στίβου του Φιλίππου Βέροιας , το κοινωνικό Ιατρείο. Η Δημοτική αστυνομία ήταν παρούσα από το πρωί ρυθμίζοντας την κυκλοφορία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές Γιατρούς κο Αποστολίδη Δ. & Καραντουμάνη καθώς επίσης και τον Φυσικοθεραπευτή κο Κούλη. Μεγάλη ήταν η συμβολή του Αθλητικού τμήματος  του Δήμου Βέροια ΚΑΠΑ  που βοήθησε όπου χρειαζόταν με την καθοδήγηση του Αντιδήμαρχου κου Κορωνά αλλά Ρωμύλου Αλεξανδρίδη,. Επίσης σημαντική ήταν η βοήθεια  των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας όπως επίσης και της Αντιδημαρχείας καθαριότητας και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Βέροιας, ΚΕΠΑ Βέροιας

 faretra.info-5os -filippeios-veria

Συντονιστές όλης της διοργάνωσης ήταν οι Κελεπούρης Νίκος και Καραγιάννης Γιάννης προπονητές και μέλη του Δ.Σ του συλλόγου δρομέων Βέροιας αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., Τσιάρας Βασίλης Κουκουτέγος Αντωνης, Κουκουτέγου Κατερινα , Τσιπροπουλου Αναστασία, Βασιλακάκης Αντώνης, Αφεντούλης Κώστας και Πιπελίδου Καλλιόπη η οποία είχε όλη την γραφιστική επιμέλεια του προπονητικού ημερολογίου.

Αναμνηστικά δώρα περίμεναν τους δρομείς στον τερματισμό: Μετάλλιο, προπονητικό ημερολόγιο, μπανάνες, κρουασάν,  κομποστάκια, νερό

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας, αλλά και τον υποστηρικτή και συνδιοργανωτή ΚΑΠΑ (Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Βέροιας) που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να γίνει ο αγώνας . Με την οικονομική και υλική ενίσχυση τους συνέβαλαν στην υλοποίηση μιας προσπάθειας για άριστη διοργάνωση άλλα και για να κρατηθεί ε το κόστος συμμετοχής του δρομέα χαμηλό (5 ευρώ)

 faretra.info-5os -filippeios-veria

 faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veriaIMG_9864 faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria faretra.info-5os -filippeios-veria

 

banner-article

Ροη ειδήσεων