Βέροια Ρεπορτάζ

Αποχαιρετώντας το ΄16 με χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις πολλά υποσχόμενες – Συνέντευξη τύπου ΚΕΠΑ και ΚΑΠΑ

Δήμητρα Σμυρνή

Στο Αρχοντικό Σαράφογλου, που αναδίδει από τώρα άρωμα Χριστουγέννων, η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και το ΚΑΠΑ, σε αγαστή συνεργασία και φέτος, έδωσαν τη συνέντευξη τύπου των ημερών, πληροφορώντας την πόλη για το κοινό τους χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Προλογίζοντας η υπεύθυνη προγραμματισμού της ΚΕΠΑ, Νανά Καραγιαννίδου, αφού αναφέρθηκε στους χώρους που θα φιλοξενήσουν τις εκδηλώσεις -Χώρος Τεχνών, Στέγη, Αρχοντικό Σαράφογλου και αγορά της πόλης-  επικεντρώθηκε στη συνεργασία με τον Ισπανό Χουάν Κοράλες, υπεύθυνο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας, συνεργασία που θα  αποτελέσει το ισχυρό χαρτί των εκδηλώσεων, αφού θα φέρει κάτι διαφορετικό στα γεγονότα των ημερών.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ και Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Γιώργος Σοφιανίδης, είπε χαρακτηριστικά:

«Το 2016 τελειώνει και το αποχαιρετούμε γιορτινά, ανεξάρτητα από το αν δεν ανταποκρίθηκε σ’ όλες τις προσδοκίες μας. Προσεγγίζουμε το ’17, προσφέροντας με τις εκδηλώσεις μας χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

K

Ο κόσμος μάς πλησιάζει και μας ρωτά από τώρα τι ετοιμάζουμε. Το πρόγραμμά μας, το οποίο είναι πρωτότυπο και πλούσιο, είναι σίγουρο πως δε θα απογοητεύσει. Χαρά μας η συνεργασία με τον Χουάν Κοράλες, η οποία ελπίζουμε να συνεχιστεί και στο μέλλον.

ΟΙ χώροι των εκδηλώσεων θα στολιστούν ανάλογα και ο κόσμος πιστεύουμε πως θα ανταποκριθεί.

Έχοντας την πεποίθηση πως ο Δήμος πρέπει να είναι συμπαραστάτης στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες των δημοτών, προσφέρει στα παιδιά δωρεάν είσοδο στις εκδηλώσεις.

Τα Χριστούγεννα είναι χαρά αλλά και γεύσεις. Προγραμματίζουμε «γεύσεις» στο Αρχοντικό, όπως και πέρυσι. Εκδηλώσεις για μικρούς αλλά και για μεγάλους, με μουσική και χορό, και κάποιες εξειδικευμένες για παιδιά με ειδικές ανάγκες.»

Ευχαριστώντας το ΚΑΠΑ για τη συνεργασία κατέληξε: «Καλή χρονιά. Συνεχίζουμε με δημιουργική διάθεση.»

Ο Πρόεδρος του ΚΑΠΑ, Θεόφιλος Κορωνάς, ευχαρίστησε με τη σειρά του την ΚΕΠΑ για τη συνεργασία, τονίζοντας πως χάρη σ’ αυτήν τα παιδιά των παιδικών σταθμών της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκδηλώσεις υψηλής αισθητικής. Καθώς οι εκδηλώσεις θα γίνονται απογευματινές ώρες επεσήμανε πως θα έχουν την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν και οι γονείς.

Ο Χουάν Κοράλες, θεατροπαιδαγωγός, που δραστηριοποιείται στη χώρα μας διευθύνοντας το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας, θεώρησε, παίρνοντας το λόγο, πως μ’ αυτήν τη συνεργασία αξιοποιούνται οι δυνατότητες του πολιτισμού στο έπακρο, καθώς γίνονται πράγματα και στην επαρχία και όχι μόνο στην πρωτεύουσα.

IMG_8276

« Αυτό το α’ φεστιβάλ προσφέρεται στα παιδιά, στην οικογένειά τους αλλά και σε κάθε θεατρόφιλο.

Η πρώτη παράσταση έρχεται από την Ισπανία και την έχουν δει ένα εκατομμύριο θεατές. Η δεύτερη από την Αργεντινή και είναι …ποδοθέατρο, θέατρο με τα πόδια! Η τρίτη έρχεται από την Ιταλία, συνδυάζοντας κουκλοθέατρο με παντομίμα, στήνοντας μια ιστορία με… σαπουνόφουσκες!

Στόχος μας να βάλουμε την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του Κουκλοθέατρου. Ευχόμαστε η συνεργασία μας να συνεχιστεί και του χρόνου» ολοκλήρωσε ο Κοράλες.

Ο Διευθυντής της ΚΕΠΑ Γιάννης Καμπούρης, τονίζοντας για μια ακόμη φορά πως σε οικονομικές συνθήκες αρνητικές για τον πολιτισμό η ΚΕΠΑ αγωνίζεται και εξακολουθεί να προσφέρει χάρη στις υποδομές της και στην εργατικότητα των ανθρώπων της, επανήλθε στο στόχο που προανέφερε και παλιότερα πως πρέπει να τεθεί άμεσα, να γίνει η πόλη παραγωγός μοναδικών εκδηλώσεων, που θα αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών  κι από την υπόλοιπη Ελλάδα.

«Σήμερα οι δυνατότητες μας δεν πρέπει να σπαταλιούνται σε ήσσονος σημασίας πολιτιστικές ανάγκες» κατέληξε.

Η Νανά Καραγιαννίδου σημείωσε στο τέλος της συνέντευξης πως ο Δήμος της Βέροιας είναι ο μόνος Δήμος που προσφέρει τόσες πολλές εκδηλώσεις -30  σ’ ένα μήνα- με ελεύθερη είσοδο, με μοναδική υποχρέωση του κοινού να προσφέρει τρόφιμα μεγάλης διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Τονίζοντας πως ο Δεκέμβριος είναι μήνας αλληλεγγύης, πρόσθεσε τον προγραμματισμό μιας ακόμη  ολοήμερης εκδήλωσης, για τους πρόσφυγες της Αγίας Βαρβάρας αυτήν τη φορά, με εκθέσεις και δημιουργικά εργαστήρια, σε συνεργασία με μη κυβερνητική οργάνωση.

IMG_8274

Μπορείτε να διαβάσετε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας