Βέροια Παιδεία

Τα αιτήματα των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας εκφράζοντας την αγανάκτηση τους στην ανεπαρκή μουσική παιδεία που τους προσφέρεται, προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες σε δυναμικές κινητοποιήσεις στο πλαίσιο μιας γενικευμένης μαθητικής διαμαρτυρίας. Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας δραστηριοποιήθηκαν με κάθε δυνατό τρόπο οργανώνοντας μουσική διαμαρτυρία, πορεία ακόμη και κατάληψη του σχολικού τους  χώρου με σκοπό τη δημοσιοποίηση των δικαιωμάτων τους στην κοινωνία.

Απαιτούμε:

  • Την έκδοση και την δωρεάν διανομή μουσικών βιβλίων (θεωρίας, αρμονίας κλπ) με σκοπό μια πιο ομαλή λειτουργία του σχολείου και μια πληρέστερη μουσική εκπαίδευση
  • Την πρόσληψη μόνιμων καθηγητών μουσικής παιδείας γιατί η έλλειψή τους υποβαθμίζει την εκπαίδευση στο σχολείο μας
  • Την επαναφορά μουσικών διαγωνισμών ώστε να μπορούν οι μαθητές να αναδείξουν το ταλέντο τους αλλά και να αποκτήσουν εμπειρία καθώς και πνεύμα συνεργασίας και αυτό-οργάνωσης.
  • Την πιστοποίηση των μουσικών σπουδών μας ώστε  να βοηθήσει αργότερα στην συγκρότηση βιογραφικού και την εύρεση εργασίας.

Τα μουσικά σχολεία προσφέρουν ένα ανώτερο επίπεδο μόρφωσης και αποτελούν εστίες πολιτισμού και πρότυπα για τα υπόλοιπα σχολεία. Για το λόγο αυτό πρέπει να έχουν μια ομαλή λειτουργία η οποία θα επιτευχθεί με την υλοποίηση των αιτημάτων μας

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

banner-article

Ροη ειδήσεων