Αλεξάνδρεια

“Τα Παιδιά της Άνοιξης” στον Αλμωπαίο ποταμό

Το Σάββατο 05 Νοεμβρίου 2016 ομάδα εκπαιδευομένων του Κέντρου “Τα Παιδιά της Άνοιξης” καθώς και άλλων παιδιών του συλλόγου μας, επισκέφθηκαν τον ποταμό Αλμωπαίο ( Μογλενίτσα ) στο χωριό Καλή της Σκύδρας, στα πλαίσια των δράσεων «Συμμετέχω  Ισότιμα».

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης, ήταν η γνωριμία και εξοικείωση των Ατόμων με νοητική αναπηρία με την κωπηλασία και τις δράσεις οικοτουρισμού. Σε όλους τους συμμετέχοντες της αποστολής μας δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις βασικές αρχές εκπαίδευσης στην κωπηλασία. Η δράση περιλάμβανε ξενάγηση με τα σκάφη, ακολουθώντας συγκεκριμένη πορεία στα νερά του ποταμού Αλμωπαίου. Μάλιστα, η συμμετοχή και άλλων Δομών της Περιφέρειας έδωσε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους και να συμμετέχουν όλοι μαζί ισότιμα.

Η δράση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας και είχε την υποστήριξη της Λέσχης έφεδρων ενόπλων δυνάμεων και το 3ο Σώμα Στρατού (723 Τάγμα Μηχανικού), που με πολλή υπομονή, προσοχή και αγάπη, εκπαίδευσαν τα παιδιά και τους έδειξαν τεχνικές για την ασφαλή μετάβασή τους στις βάρκες και την κωπηλασία στον ποταμό, κάνοντάς τα να νιώσουν χαρά και ικανοποίηση για την προσπάθειά τους.   

Ευχαριστούμε θερμά, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής & Αλληλεγγύης κ. Αηδονόπουλο για την πρόσκληση, την κυρία Δραγούτη Δήμητρα  για την όλη διοργάνωση της δράσης και την Δήμαρχο Σκύδρας κα Ιγνατιάδου  για την φιλοξενία που μας προσέφερε.

Η κοινωνία μας και ιδιαίτερα ο χώρος της ειδικής αγωγής, χρειάζεται τη στήριξη όλων μας για να προχωρήσει μπροστά.

Από το Δ.Σ του Συλλόγου

banner-article

Ροη ειδήσεων