Τοπικά

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Π.Ε Ημαθίας “για την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων”

Κάτω τα χέρια από τους μαθητές!

Να σταματήσει η ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων!

Μετά  την  προσαγωγή 14 συνολικά μαθητών από το 5ο και 6ο Λύκειο Λαμίας, το 2ο ΕΠΑΛ και το Νυχτερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Λαμίας στον εισαγγελέα , ο  χορός της  ποινικοποίησης των  μαθητικών  αγώνων  συνεχίστηκε  με   την απόφαση   του  μονομελούς  δικαστηρίου  ανηλίκων  Θεσσαλονίκης  να τιμωρήσει   με  επίπληξη 14χρονους μαθητές  του  1ου  Γυμνασίου Μαλακοπής  για  τη  συμμετοχή  τους  στις μαθητικές κινητοποιήσεις το  φθινόπωρο του  2015.

Το “έγκλημα” των μαθητών ήταν η διεκδίκηση του αυτονόητου δικαιώματος της ολόπλευρης μόρφωσης, σε σχολεία σύγχρονα κι αξιοπρεπή με όλες τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές και βιβλία.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για αυτές τις εξελίξεις είναι τεράστιες. Πίσω από τα κούφια λόγια περί κατάργησης των μαθητοδικείων, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί κάθε τρόπο για να να ανακόψει τους αγώνες των μαθητών, να τρομοκρατήσει τα ίδια τα παιδιά έτσι, ώστε να δεχθούν αδιαμαρτύρητα τη βάρβαρη πολιτική της. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα και όχι μόνο στη Λαμία ή τη Θεσσαλονίκη, ούτε φυσικά η πρώτη κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους.

Την ίδια ώρα που οι μαθητές διαμαρτύρονται για τα τεράστια προβλήματα στα σχολεία τους, η ΔΔΕ Φθιώτιδας, με ανακοίνωση της, ωραιοποιεί την κατάσταση, κάνει λόγο για την άρτια οργάνωση και ομαλότητα στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Είναι δε πρόκληση και εμπαιγμός το γεγονός ότι μετά τις συλλήψεις των διαμαρτυρόμενων μαθητών, η ΔΔΕ Φθιώτιδας εξαγγέλλει ανοικτό διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα!!!

Η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού πάνε χέρι – χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Στόχος ένας και μοναδικός, η κάμψη του μαθητικού κινήματος, μέσα από την τρομοκράτηση των μαθητών, η απρόσκοπτη εφαρμογή των αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών πολιτικών κυβερνήσεων – ΕΕ – κεφαλαίου.

Όλοι μαζί μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί απαντάμε με τον αγώνα μας απέναντι στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, απέναντι στην αντιλαϊκή της πολιτική που εξοντώνει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, που τσακίζει τη ζωές μας.

Διεκδικούμε:

  • ü Να σταματήσει κάθε διαδικασία αυτοφώρου, κάθε εισαγγελική παρέμβαση απέναντι στους αγωνιζόμενους μαθητές.
  • ü Να σταματήσουν οι διώξεις και η τρομοκρατία σε βάρος των μαθητών.
  • ü Να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων και η καταστολή τους από κυβερνήσεις – διοικήσεις της εκπαίδευσης.

Καλούμε τις  ΕΛΜΕ, τους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ Εκπαιδευτικών Π.Ε., τα εργατικά  σωματεία , τους  αγροτοκτηνοτροφικούς  συλλόγους ,κάθε περιοχής να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες, να καταδικάσουν την ποινικοποίηση των οργανωμένων αγώνων!

Οι εισαγγελείς, η αστυνομία, οι χειροπέδες, τα δικαστήρια ανηλίκων και τα αναμορφωτήρια δεν έχουν θέση στο σχολείο.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ

banner-article

Ροη ειδήσεων