Εργασία Τοπικά

Επίσκεψη κλιμακίου ΛΑΕ Ημαθίας στο εργοστάσιο Μπουτάρη και συνάντηση με σωματείο ΒΑΚΧΟΣ

Τις εγκαταστάσεις του οινοποιείου Μπουτάρη στην Στενήμαχο Νάουσας επισκέφθηκε στις 18/10 κλιμάκιο της ΛΑΕ Ημαθίας, με επικεφαλής την πρώην βουλευτή Γιάννα Γαϊτάνη και το μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ Κιοσέογλου Λευτέρη (ΜΕΤΑ).

Η συνάντηση με τη διοίκηση του σωματείου εργαζομένων  “ΒΑΚΧΟΣ”, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των τρίωρων στάσεων εργασίας που προκήρυξε το σωματείο για τις 18-19-20/10/2016, με αιτία την χρόνια και παγιωμένη καθυστέρηση και τμηματική καταβολή των δεδουλευμένων, η οποία κορυφώθηκε τους τελευταίους 7 μήνες.

Η επιχείρηση, η οποία επικαλείται προβλήματα από το 2010, προχώρησε σε εκ περιτροπής απασχόληση (3μερο) από το 2013, αφού μείωσε μέσα σε 6 χρόνια το προσωπικό της κατά 30%, μέσω της τακτικής των εθελούσιων εξόδων και της συνταξιοδότησης χωρίς αντικατάσταση.

IMG_20161018_135617

Το κλιμάκιο της ΛΑΕ εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του  στον καθ’ όλα δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά την δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι σε όλη την χώρα, μετά την διαχρονική εφαρμογή των μνημονιακών νόμων και την παντελή απουσία των ελεγκτικών μηχανισμών και της στοιχειώδους δικαιοσύνης στους χώρους εργασίας.

Φαινόμενα που καταδεικνύουν ξεκάθαρα την επιτακτική και άμεση αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός συντονισμού των σωματείων βάσης του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, σε σύνδεση με τα κινήματα ενάντια στους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών και άλλα, με βάση την ανάκρουση των αντιλαϊκών-αντεργατικών μνημονιακών μέτρων που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

20/10/2016

Το Γραφείο Τύπου της Π.Ε. ΛΑΕ Ημαθίας

banner-article

Ροη ειδήσεων