Εργασία

Λήψη μέτρων για την επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Συνυπογράφει η Φρόσω Καρασαρλίδου

Τη λήψη μέτρων για την επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Συνυπογράφει η βουλευτής του νομού μας Φρόσω Καρασαρλίδου.

Την ανάγκη επαναρύθμισης της αγοράς εργασίας, την ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος και κατά συνέπεια την αντιμετώπιση του φαινομένου της “μαύρης” εργασίας, επισημαίνουν σε ερώτησή τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία συνυπογράφει και η βουλευτής Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου, προς τον υπουργό Εργασίας.ΦΡΟΣΩ ΝΕΑ_n

Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν την «μαύρη» εργασία ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, ενώ από την άλλη πλευρά όπως υπογραμμίζουν, η δομή της εργασίας αλλάζει ραγδαία με ευέλικτες μορφές προσωρινής εργασίας, με αποτέλεσμα να στερείται το ασφαλιστικό σύστημα σημαντικούς πόρους από τις διαφυγούσες ασφαλιστικές εισφορές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περίοδο 2009 – 2015 οι προσλήψεις με μερική απασχόληση αυξήθηκαν κατά 329 % και με εκ περιτροπής απασχόληση 707%. Οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Εργασίας για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας «σκοντάφτουν» στη υποστελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών, ενώ το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας επεξεργάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του φαινομένου. Οι βουλευτές ζητούν ενημέρωση για το ύψος της απώλειας των εσόδων από τα ταμεία, αλλά και για την πορεία των πρωτοβουλιών που έχουν αναλάβει το ΣΕΠΕ και το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας