Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Στην πρόθεση ψήφου 17,5% ο ΣΥΡΙΖΑ και 27,5% η ΝΔ - Οι δυσαρεστημένοι 88,5%

Εκτίμηση πρόθεσης ψήφου

Με δέκα ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνοντας το 27,5% έναντι 17,5% που συγκεντρώνει η Κουμουνδούρου, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,5% και ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ με 5,5% αμφότερα. Η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη συγκεντρώνει ποσοστό 3,5% ενώ εκτός «δημοσκοπικής Βουλής» μένουν ΑΝΕΛ (2%) και Ποτάμι (1,5%).

Γενική εκτίμηση επιδόσεων της κυβέρνησης

Χαρακτηριστικό είναι πως το 81% των πολιτών φοβάται ότι τα πράγματα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση, ενώ δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης είναι σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες (85,5%).

Παρόμοιο είναι το κλίμα και στη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το 72,5% δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από την συγκυβέρνηση.

Μεταναστευτική κρίση
Με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από τις ελληνικές αρχές διαφωνεί το 66% των πολιτών την ώρα που, απολύτως, συμφωνούν μόνο 7 στους 100 Έλληνες.
Τηλεοπτικές άδειες
Καχύποπτη εμφανίζεται η πλειονότητα των ερωτηθέντων και σε ο,τι αφορά τον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς το 64% να θεωρεί πως πίσω από την διαδικασία υποκρύπτονταν πολιτικές σκοπιμότητες.
Εκτίμηση αισιοδοξίας
Τέλος, απαισιόδοξο ως προς τα οικονομικά του νοικοκυριού εμφανίζεται το 62% των ερωτηθέντων την ώρα που, στον αντίποδα, μόλις το 1% εκτιμά πως σίγουρα θα δει βελτίωση μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο.
Δημοτικότητα Πολιτικών Αρχηγών
Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με ποσοστό 22%, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ακολουθεί με 19% ο πρωθυπουργός.
Αξιόπιστο πρόγραμμα στη ΔΕΘ
Κανένας απ' τους δύο δεν θα παρουσιάσει αξιόπιστο πρόγραμμα για το μέλλον της χώρας απαντά αυθόρμητα, χωρίς να υπάρχει σχετική ερώτηση, το 57% των ερωτηθέντων.
Προέλευση αποχήςΤο 60,5% που δηλώνει ότι θα απέχει απο τις επόμενες εκλογές ή θα ψηφίσει άκυρο προέρχεται από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 12,5% από ψηφοφόρους της ΝΔ και το 27% από τα υπόλοιπα κόμματα.
Μετακινήσεις - ΣυσπειρώσειςΜατακινήσεις -Συσπειρώσει
Οι δύο τελευταίοι πίνακες δείχνουν τα ποσοστά των μετακινήσεων των δύο μεγαλύτερων κομμάτων καθώς και τα ποσοστά των συσπειρώσεων. Ήτοι το ποσοστό συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι 43,5%, ενώ της ΝΔ 81,5%.

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 40223 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια