Βέροια

Γιάννης Παπαγιάννης: “Όλα στο φως κε. Βοργιαζίδη”

Παραδώστε μας όπως θεσμικά οφείλετε την αλληλογραφία του Δήμου με την αρχαιολογική υπηρεσία για να μάθουν οι πολίτες όλη την αλήθεια.

Οι εξελίξεις στο ζήτημα της αναοριοθέτησης του πολεοδομικού συγκροτήματος της Βέροιας ως αρχαιολογικού χώρου είναι συνταρακτικές. Η εξάρτηση της όποιας οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των πολιτών από ένα αυστηρό πλαίσιο στενής εποπτείας επί παντός από την αρχαιολογική υπηρεσία ναρκοθετεί το μέλλον της πόλης μας.

Η αιρετή διοίκηση του Δήμου Βέροιας δεν υπηρέτησε με τη στάση της τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των πολιτών και του τόπου. Καλλιέργησε προσωπικές σχέσεις, επιχειρώντας να «τα έχει καλά»,  άφησε να χαθεί πολύτιμος χρόνος σε βάρος του σχεδιασμού και της προοπτικής της Βέροιας, σήμερα παριστάνει ότι τάχα δεν γνωρίζει και ότι δήθεν αιφνιδιάζεται και δίνει αγώνες, ενώ παράλληλα η αρχαιολογική υπηρεσία άλλα και αντίθετα ισχυρίζεται.

Η αιρετή διοίκηση με πολιτική ευθύνη του επικεφαλής της κινείται μόνο στο πλαίσιο των εντυπώσεων, επί της ουσίας δεν αγωνίζεται, ακυρώνει το θεσμικό ρόλο της και ετοιμάζεται να παραδώσει μέρος της ευθύνης διοίκησης της πόλης, μερικά από τα «κλειδιά της πόλης» σε φορείς που δεν εξελέγησαν από το λαό. Τούτο συνιστά πρωτοφανή πολιτική εκτροπή και δημόσια ομολογία αποτυχίας.

Οι πολίτες και ο τόπος χρειάζονται διαφάνεια, δικαιοσύνη και αλήθεια. Ο πολιτικός φαρισαϊσμός και η πολιτική υποκρισία έβλαψαν και βλάπτουν την πατρίδα, την οποία βλέπουμε να βάλλεται πανταχόθεν. Κάποιοι που ανέλαβαν τάχα υπεύθυνο δημόσιο ρόλο πετούν τις όποιες ασπίδες. Παραδώστε μας κε. Βοργιαζίδη, όπως θεσμικά οφείλετε προς τον επικεφαλής της ελάσσονος Αντιπολίτευσης, εδώ και τώρα, το σύνολο της αλληλογραφίας του Δήμου Βέροιας με την αρχαιολογική υπηρεσία, από το 2010 που αναλάβετε και για όλα τα επτά αυτά χρόνια μέχρι σήμερα, ώστε να βγούνε όλα στο φως και να παλέψουμε εμείς, μια που εσείς δεν μπορείτε, για τα συμφέροντα της πόλης.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας