Ειδήσεις με Διάρκεια Εργασία Κοινωνία

Νέο πρόγραμμα απασχόλησης για 23.000 ανέργους από 29 έως 64 ετών

Ένα νέο πρόγραμμα απασχόλησης για 23.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με την κ. Αντωνοπούλου, «με τον ανασχεδιασμό που έγινε τους τελευταίους μήνες, το πρόγραμμα, με τον ίδιο προϋπολογισμό, απευθύνεται σε 23.000 άτομα».

Στο εξής, όλοι οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν υψηλότερες αποδοχές, ενώ θα παρέχεται στο 50% των ωφελουμένων η δυνατότητα εγγυημένης απασχόλησης σε ιδιωτικές εταιρείες για έξι μήνες. Με το νέο σχεδιασμό, ο άνεργος που θα προσληφθεί, θα λαμβάνει, μαζί με την εργοδοτική συμμετοχή, 5.500 ευρώ».

Στη συνέντευξή της, η κ. Αντωνοπούλου κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στη νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, που στοχεύουν στην επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας.

Συνολικά, όπως υπογραμμίζει, στο πρόγραμμα θα ενταχθούν περίπου 43.000 άνεργοι. Τονίζει δε ότι, για πρώτη φορά, το πρόγραμμα είναι οκτάμηνης διάρκειας, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, όπως κατοχυρώθηκαν, έπειτα από νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας.

Παράλληλα, η κ. Αντωνοπούλου, μέσω της συνέντευξής της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρεται και στο σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας για την ενίσχυση της απασχόλησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, τον ερχόμενο Οκτώβριο, θα υλοποιηθεί πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων, ηλικίας 30-49 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. antonop-735x459

Μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας σχολιάζει ότι η δημιουργία ενός σταθερού περιβάλλοντος που θα υποστηρίζει την κοινωνική οικονομία και τα παραγωγικά κοινωνικά εγχειρήματα, προκειμένου να μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικό μερίδιο στο ΑΕΠ, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής, αποτελεί κεντρικό σκοπό της κυβέρνησης.

«Γι’ αυτό το λόγο, εισάγουμε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης συνεταιριστικών δομών και δομών κοινωνικής οικονομίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Επίσης, με το σχέδιο νόμου για την ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί εντός Σεπτεμβρίου, ιδρύεται Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας» προσθέτει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας