Βέροια Πολιτισμός

ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας: Θερινό ArtCinema – “Brooklyn”, Τετάρτη 27 Ιουλίου

Με το Brooklyn, ο Πασκάλ Τεσό μας προτείνει μια αυθεντική ταινία, μακριά από κλισέ για τη ζωή στις υποβαθμισμένες συνοικίες. Ο σκηνοθέτης, που είναι από το Σαν- Ντενί και είναι πολύ δεμένος με την περιοχή, αποφάσισε να ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα που μας παρουσιάζουν οι πολύ σπάνιες γαλλικές κινηματογραφικές ταινίες για το θέμα αυτό. Η ταινία του, που γυρίστηκε με ένα πολύ μικρό προϋπολογισμό, αλλά με πολύ μεράκι, εναντιώνεται στην οικονομική ολιγαρχία που εμποδίζει τους σκηνοθέτες, οι οποίοι δεν ανήκουν σε συγκεκριμένα κυκλώματα, να φέρουν εις πέρας τα έργα τους. Με τη στήριξη του Χαλίλ Νασιρί, που στη ταινία συμμετέχει ως ηθοποιός, αλλά ασχολείται και με τον εθελοντισμό, τη μουσική και την κινηματογραφική παραγωγή, αποφάσισε να ταράξει τα νερά και να δείξει όλα όσα δε δείχνει το συμβατικό σινεμά.

25088490_brooklynfilm.limghandler

Οι ηθοποιοί, όλοι τους ράπερ από αυτές τις γειτονιές, διαθέτουν φρεσκάδα, γενναιοδωρία και αυτοσχεδιάζουν με κύριο εργαλείο τη γαλλική γλώσσα που κατέχουν πολύ καλά. Οι ρόλοι που ερμηνεύουν δεν είναι μανιχαϊστικοί και μονοδιάστατοι, αλλά πολύπλευροι, και το σενάριο αναδεικνύει την έκφραση και την ενέργεια που χαρακτηρίζει την κουλτούρα της hip hop μουσικής, η οποία επιτρέπει ακόμα και σήμερα σε πολλούς νέους αυτών των συνοικιών να εκφραστούν με θετικό τρόπο.

Δέκα ταινίες με ελεύθερη είσοδο από 25 Ιουλίου έως και 5 Αυγούστου – Αφιέρωμα στο Γαλλικό Κινηματογράφο –  Το Πρόγραμμα όλων των προβολών μπορείτε να το δειτε εδώ

https://youtu.be/7ueGOLPDLmk

 

banner-article

Ροη ειδήσεων