Βιβλιοπαρουσίαση. "Bullying ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΝΙΚΙΕΤΑΙ" του Νίκου Σιδέρη, Βέροια Εκκοκκιστήριο Ιδεών Παρασκευή 10 Ιουνίου

m256721Το Εκκοκκιστήριο Ιδεών

και η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS

σας προσκαλούν

στην παρουσίαση του βιβλίου των Εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Bullying ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΝΙΚΙΕΤΑΙSIDERIS-01_HRES (1)

του Ψυχίατρου Ψυχαναλυτή ΝΙΚΟΥ ΣΙΔΕΡΗ

 Μια νέα στρατηγική για γονείς, παιδαγωγούς, παιδιά και όλους τους άλλους.

Θα μιλήσουν οι:

Νίκος Σιδέρης ψυχίατρος-ψυχαναλυτής

Ειρήνη Αναγνώστου σχολική ψυχολόγος, Αν. Προϊσταμένη ΚΕΔΔΥ Ημαθίας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. στο ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ
Θεσσαλονίκης 67, ΒΕΡΟΙΑ τηλ. 6972440721

Ο ψυχίατρος, ψυχαναλυτής και συγγραφέας Νίκος Σιδέρης μας έχει συνηθίσει σε βιβλία πρωτότυπα, βιβλία που έχουν να δώσουν ένα λιθαράκι γνώσης και φρέσκιας σκέψης στην επιστήμη αλλά και στην κοινωνία. Με το καινούριο του βιβλίο «Bullying-κι όμως νικιέται» ο Νίκος Σιδέρης μας δείχνει τον τρόπο να νικήθεί αυτό το δύσκολο και επικίνδυνο φαινόμενο. Πάνω απ’ όλα συλλογικά, με συνεργασία των ενηλίκων, των φορέων αλλά και των παιδιών. Πρόκειται για μια «ένεση» αλλαγής κουλτούρας, που επιβάλλει να σταματήσουμε να φοβόμαστε το bullying και να αρχίσουμε να το γελοιοποιούμε, το ίδιο αλλά και τα υποκείμενα που το πράττουν.

Το γελοίο σκοτώνει το ψευτονταηλίκι, ακόμη και σαν σκέψη.

Ως γονείς πώς μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά να μην αποδέχονται την βία, είτε ως θύματα είτε ως θεατές, πόσο μάλλον να την ασκούν ως θύτες;

Αν από τα πρώτα βήματά τους στον κόσμο της ανθρώπινης σχέσης τα διδάξουμε την αρχή «Ποτέ δεν κάνω στον άλλον ό,τι δεν θέλω να κάνουν σε μένα».

 Ανασκοπώντας την εμπειρία σχετικά με το bullying και την αντιμετώπισή του, προκύπτει πως έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να κάνουμε για να αναχαιτίσουμε και να καταπολεμήσουμε αυτό το αρνητικότατο φαινόμενο. Άρα υπάρχει και χώρος και ανάγκη για περαιτέρω εμβάθυνση και επεξεργασία λύσεων του προβλήματος. Η συμβολή λοιπόν αυτού του βιβλίου έχει και θέση και νόημα. Γιατί τέτοιο είναι το πνεύμα που το διέπει.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. στο ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ
Θεσσαλονίκης 67, ΒΕΡΟΙΑ τηλ. 6972440721

 Λίγα λόγιΝΣα για τον συγγραφέα:

Ο Νίκος Σιδέρης γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα και σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο Παρίσι για μεταπτυχιακές σπουδές (ειδικότητα Ψυχιατρικής, Ιστορία, Νευροψυχολογία-Νευρογλωσσολογία). Είναι διδάκτωρ του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και διδάσκων ψυχαναλυτής, μέλος της Ψυχαναλυτικής Σχολής του Στρασβούργου (ΕPS) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ψυχανάλυσης (FEDEPSY). Διδάσκει στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ το μάθημα «Αρχιτεκτονική και Ψυχανάλυση». Εργάζεται στην Αθήνα ως ψυχίατρος, ψυχαναλυτής και οικογενειακός θεραπευτής. Έχει εκδώσει μελέτες, δοκίμια καθώς και ποίηση και πεζογραφία. Είναι μέλος της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία.

 

 

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 30324 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια