Απόψεις Περισσότερο διαβασμένα Πολιτική

“Εγώ δεν είμαι το Κόμμα” γράφει ο Άρης Σκιαδόπουλος

Βασικό γνώρισμα της Αριστεράς, (τουλάχιστον της Αριστεράς που γνωρίζουμε ως τα τώρα) είναι η αυτοκριτική. Το πολιτικό κεκτημένο που έχει να αναγνωρίζει τα λάθη της και ν αποκαθιστά την τιμή των προσώπων και την καθαρότητα των γεγονότων.

Αυτό, κακά τα ψέματα το έχει διδάξει ο Περισσός, άσχετα αν μερικές φορές μπορεί να μην αποφεύγει τα λάθη αλλά αυτό ισχύει για κάθε ζωντανό πολιτικό οργανισμό.
Εκείνο ωστόσο που αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοτυπία και που με την θεατρική ερμηνεία τού όρου ορίζεται ως ΞΑΦΝΙΑΣΜΑ, είναι όταν το Κόμμα στο οποίο ανήκουν τα πρόσωπα που ασκούν τη διακυβέρνηση της χώρας, διαφωνεί με την ασκούμενη πολιτική. Αυτό. που συμβαίνει στην Ελλάδα με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και με το Κόμμα στη Κουμουνδούρου, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα εκδοχή για τα σύγχρονα εγχειρίδια τής Πολιτικής.
Έχεις δηλαδή εάν Κόμμα που όχι μόνο διαφωνεί με βασικές επιλογές τής Κυβέρνησης αλλά τίς καταγγέλλει και δημόσια πρωτοστατώντας σέ κινητοποιήσεις. Δηλαδή εδώ έχουμε να κάνουμε με τον γάμο τού Καραγκιόζη. Καθ’ όσον ενώ είναι θεμιτό το λάθος στην άσκηση τής πολιτικής δεν δικαιολογείται πια πολιτικά η οποία αυτοκριτική εκ των υστέρων, από τη στιγμή που το λάθος αυτό επισημάνθηκε εν τη γεννήσει του. Κάποιος εδώ λοιπόν δουλεύει κάποιον η και οι δυο πλευρές δουλεύουν άγριος τον ελληνικό λαό.
Και το δούλεμα είναι τόσο αφελές και καραμπινάτο ώστε να διερωτάσαι αν έχεις να κάνεις με την απόλυτη ελαφρότητα τής πολιτικής η Απλά με μια πολιτική παράνοια.Είναι πια κωμικό το θέαμα του ΣΥΡΙΖΑ να κατεβαίνει στις διαδηλώσεις, διεκδικώντας και περίοπτη θέση στην παράταξη, εναντίον τής Κυβέρνησης του. Να βγαίνουν μάλιστα στελέχη του να κατακεραυνώνουν το μνημόνιο την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργο. Εάν καφενείο χαμηλού πολιτικού επιπέδου επιχείρημα λέει:

Σ

Με τον τρόπο αυτό συντασσόμαστε με τον Λαό κι ενώνουμε τη φωνή διαμαρτυρίας εναντίον τής Τρόικας έτι ώστε ν ασκήσουμε κι εμείς την πίεση πρός τα έξω.Τώρα τρομοκρατήθηκε ο…Σόιμπλε!! Μα είναι τόσο αφελές πια εάν τέτοιο επιχείρημα. Διότι σέ κόμματα που σέβονται τον εαυτό τους δεν συμβαίνουν παρόμοιες τζιριτζαντζουλες. Δυο τινά μπορούν να συμβούν: Η το Κόμμα να διαγράψει όσα μέλη του δεν πειθαρχούν στην καταστατική του πολιτική επιλογή η ο εκάστοτε Πρωθυπουργός και τα στελέχη τής Κυβέρνησης που ανήκουν στο Κόμμα μαζεύουν και φεύγουν. Δεν μπορεί να είμαι ο Καίσαρας να καταγγείλω την σύζυγό μου για απιστία η έλλειψη τιμιότητας κι ωστόσο να εξακολουθώ να είμαι μαζί της. Διότι ως γνωστόν η γυναικά του Καίσαρος δεν αρκεί να φαίνεται αλλά και να είναι τίμια.Θα μπορούσε άραγε να φανταστεί κανείς τον Κουτσουμπά Πρωθυπουργό κι ολόκληρο το Κόμμα στους δρόμους να καταγγέλλει την ακολουθούμενη πολιτική του; Μα ακόμα και τον Πρόεδρο οποιουδήποτε κόμματος. Αν δεν είχε βρεθεί στη Σιβηρία θα καταντούσε καταγέλαστος.Μια τέτοια εικόνα δεν προσδίδει κύρος και σοβαρότητα ούτε στο Κόμμα μήτε στον Πρωθυπουργό. Αντίθετα μας καθιστά διεθνώς φαιδρούς και καταγέλαστους. Κι αλήθεια πως αντιδρά η Κουμουνδούρου σ αυτόν τον σφαγιασμό του ελληνικού λαού με το ασφαλιστικό; Πως αντιδρά στην εικόνα που παρουσιάζει η χωρά που έχει καταντήσει υπόδειγμα απόλυτης ανέχειας; Ποσό ενοχλείται η Κουμουνδούρου από τα νοσοκομεία που δεν έχουν ούτε αναλώσιμα; Πως ανέχεται τσαμπουκάδες υπουργούς στο όνομα ενός ευτελούς λαϊκίστικου αριστερισμού με δόση μαγκιάς καταγωγίων; Ποσό ενοχλείται η Κουμουνδούρου από την παρουσία προσώπων στο Μαξίμου τα οποία ευτελίζουν την εικόνα του Έλληνα Πρωθυπουργού; Πόσο δυσαρεστείται για μια ΕΡΤ που άνοιξε για να σέρνεται στην κακομοιριά της και που όπως προκύπτει δεν την παρακολουθούν μήτε οι συγγενείς όσων έχουν προσληφθεί εκεί μέσα; Ποσό ενδιαφέρεται να προστατεύσει το κύρος του Κόμματος από τους ΣΥΡΙΖΟφρουρους επάξιους απογόνους των πρασινοφρουρών; Όλα αυτά και πολλά αλλά δεν αφορούν τα μέλη της που ασκούν τη διακυβέρνηση τού τόπου; Αυτά τα μέλη τής συγκεκριμένης Κυβέρνησης δεν είναι που μηδένισαν το κοντέρ του Πολιτισμού στη χωρά; Που έχουν περιθωριοποιήσει, όπως ακριβώς έκανε το ΠΑΣΟΚ,οσους «δεν είναι δικοί μας»;o-syriza-apergei-kata-tis-kyvernisis-syriza

Από που λοιπόν προκύπτει αυτή η διάσταση Κόμματος-Κυβέρνησης,να το μάθουμε κι εμείς; Γνωρίζει το Κόμμα και πρέπει ναχει λίστες λαθρεμπόρων και μεγαλοοφειλετων και μάλιστα με καραμπινάτες δικαστικές αποφάσεις. Γνωρίζει το κόμμα για οφσόρ που στήθηκε στη Λεμεσό εκπροσωπώντας με ένα γραφείο και μια γραμματέα,ολόκληρο καναλι. Έχει ζητήσει από την Κυβέρνηση να σκαλίσει λίγο όλη αυτή τη κοπριά;

Να αφήσει λοιπόν το Κόμμα τη βολτίτσα Ομόνοια-Σύνταγμα αλλά μπρατσέρα και συνθηματολογώντας στον αέρα. Αν δεν συμφωνεί με τον Τσιπρα και τους λοιπούς ας διαχωρίσει τη θέση του κι ας τους διαγράψει. Μα κι αν ο Τσιπρας θέλει να κάνει του. κεφαλιού του ας φτιάξει ο άνθρωπος εάν νέο κόμμα να κάθεται στα αυγά του και ν αφήσει τίς πορείες διαμαρτυρίας. Γιατί αυτές οι πορείες έχουν μεγάλο πόνο. Έχουν καημούς ατέλειωτους. Έχουν συντάξεις και μισθούς πείνας. Έχουν γέροντες να συντηρούν τα παιδιά τους πού γίναν κοτζάμ άντρες ως εκεί πάνω! Εχει μανάδες με μάτια που δεν στεγνώνουν πια. Έχει μια Ελλάδα που πνέει τα λοίσθια και που δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης γι’ αυτό.

koutipandoras.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας