Τοπικά

Οφείλουν όλοι να σεβαστούν τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η 19η Μαΐου, αποτελεί για ολόκληρο τον Ελληνισμό, μια ημέρα ιστορικής μνήμης και τιμής. Για όλους εκείνους τους Έλληνες του Πόντου, που υπήρξαν θύματα μιας απάνθρωπης γενοκτονίας, ότι και αν λένε κάποιοι που επιχειρούν να ξαναγράψουν την ιστορία.

Οφείλουν όλοι να σεβαστούν τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και τους 350.000 Έλληνες που δολοφονήθηκαν, ιδιαίτερα αυτοί που επιδεικνύουν αμετροέπεια και άγνοια της ιστορίας έχοντας μάλιστα και υπεύθυνες θέσεις.

Το ελληνικό κράτος έχει αναγνωρίσει τη Γενοκτονία από το 1994 κηρύσσοντας τη 19η Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο», όπως αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ποντίων και η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών το 2007.

Σε μια εποχή που η Εθνική Ενότητα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε, κανείς δεν μπορεί να διχάζει την Ελληνική Κοινωνία και να προσβάλλει την ιστορική μνήμη. Οι Πόντιοι αποτελούν παράδειγμα πατριωτισμού και αναδημιουργίας, έχουν αποδείξει ότι κανένα εμπόδιο δεν είναι ανυπέρβλητο. Οφείλουμε απεριόριστο σεβασμό, για όλους όσους τότε έχασαν τη ζωή τους ή ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους, μόνο και μόνο επειδή ήταν Έλληνες Χριστιανοί.  Η δικαίωση για όλο τον Ποντιακό Ελληνισμό είναι η καθολική και παγκόσμια αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων».

Βέροια, 18 Μαΐου 2016

Απόστολος Βεσυρόπουλος

Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας

banner-article

Ροη ειδήσεων