Τοπικά

Σύλλογος Ασφαλισμένων-Ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ Ημαθίας “ΔΙΕΚΔΙΚΩ”: Να μην προχωρήσει η Κυβέρνηση στην πολιτική λιτότητας

Ο Σύλλογος  Ασφαλισμένων-Ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ Ημαθίας  “ΔΙΕΚΔΙΚΩ”  καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν στη  συγκέντρωση  της Κυριακής  8 Μαϊου.

Τα οξυμένα προβλήματα των ελεύθερων επαγγελματιών  δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού παρά μόνο  της δυναμικής διεκδίκησης  των αιτημάτων μας  για να επιβιώσουμε ως επαγγελματίες .

Θέματα φορολογικά με αυξημένους συντελεστές και προκαταβολή που φθάνει στο 100% κάνουν μη βιώσιμες τις επιχειρήσεις μας.

Από την άλλη ο ασφαλιστικός φορέας μας ΟΑΕΕ αντί να ασφαλίζει  τον Ελεύθερο επαγγελματία  τον στραγγαλίζει. Παρά τις θετικές ρυθμίσεις  της σύνδεσης των εισφορών με το εισόδημα, της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης  όλων ανασφάλιστων, αλλά και την αποποινικοποίηση των οφειλών, παραμένουν άλυτα πολλά προβλήματα  όπως:

  • Το πάγωμα των οφειλών και μεταφορά αυτών στο τέλος του ασφαλιστικού βίου.
  • Η διαγραφή των προσαυξήσεων και των τόκων καθώς και της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης για όσο χρονικό διάστημα δεν θεωρούσε και δεν θεωρεί το βιβλιάριο ασθενείας.
  • Μείωση των εισφορών από το 2009 και μετά με βάση τη μείωση του εισοδήματος.

κλπ.

Ακόμη ζητούμε  την τήρηση του πραγματικού αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος  εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεση μας σε κάθε προσπάθεια μείωσης  των συντάξεων.

Σήμερα όλο και περισσότερο γίνεται αναγκαίο να αντισταθούμε στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που οι Ευρωπαίοι θέλουν να επιβάλλουν με κάθε τρόπο στην χώρα μας  αλλά και  στις υπόλοιπες  χώρες της Ε.Ε.

Πρέπει να αντισταθούμε στη λογική του  “όποιος ζήσει , έζησε΄΄. Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί γι αυτό

ΚΑΛΟΥΜΕ  την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην πολιτική των αριθμών και της λιτότητας που θέλουν να επιβάλλουν τα σκληρά κέντρα του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη.

ΚΑΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που είναι προς όφελος των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών  που θα οδηγήσουν  στην πραγματική ανάπτυξη της χώρας και στην  επιβίωση  του ελληνικού λαού.

ΚΑΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση να αντισταθεί και να άρει  τα μέτρα  τη ς δυσβάσταχτης  φορολογίας  και  των  εξαντλητικού  ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ-ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ  ΟΑΕΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

“ΔΙΕΚΔΙΚΩ”

banner-article

Ροη ειδήσεων