Βέροια Ρεπορτάζ

ΠΑΜΕ στη Βέροια: Να μην περάσει ο νόμος-λαιμητόμος

Μια πρώτη άμεση αντίδραση  στην αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης να φέρει στη βουλή για ψήφιση  το Σαββατοκύριακο  το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, ήταν η σημερινή  συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ στη Βέροια. Ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν  σήμερα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Τη συγκέντρωση άνοιξε  η Μίνα Λιμνίδου από την ομάδα γυναικών  ΟΓΕ  Βέροιας,ενώ  κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης  ήταν  ο Πέτρος Σιλιγκούνας, Αντιπρόεδρος του  σωματείου  ιδιωτικών υπαλλήλων.

Ο ομιλητής μεταξύ των άλλων τόνισε:

«Τόσο τα αντεργατικά αντιασφαλιστικά φοροληστρικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της φτωχής αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων, που φέρνει η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξαρτήτων Ελλήνων για ψήφιση στη Βουλή όσο και η μεθόδευση για ψήφιση το Σαββατοκύριακο με συνοπτικές διαδικασίες, αποδείχνουν ότι απέναντί μας έχουμε μια κυβέρνηση αδίσταχτη, που για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου και προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του για φθηνή εργατική δύναμη τσακίζει και ρίχνει στον Καιάδα τον λαό.

Αυτό τον ρόλο ανέλαβε να υπηρετήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αυτοί που πριν από λίγο καιρό ανέβαιναν στα κεραμίδια και έδιναν παντού φρούδες υποσχέσεις μόνο και μόνο για να καταλάβουν την κυβερνητική εξουσία. Τώρα έρχονται να κάνουν την «βρώμικη δουλειά» και να υπηρετήσουν το εκμεταλλευτικό σύστημα όσο κανένας άλλος, γι’ αυτό άλλωστε η κυβέρνηση έχει την άπλετη στήριξη των μεγάλων συμφερόντων της χώρας μας και όχι μόνο.IMG_7851

Στην λογική του ότι έγινε έγινε, η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εφαρμόζει στο ακέραιο όλα τα καταστρεπτικά, αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων που τσάκισαν τον λαό και υποτίθεται ότι θα καταργούσε με ένα νόμο.

Τώρα πάνω σε αυτά φέρνει για ψήφιση στην Βουλή, σαν τον κλέφτη, τα νέα επαχθέστατα μέτρα του τρίτου μνημονίου των 9 δισ. που το περασμένο καλοκαίρι ψηφίσθηκαν και από τα άλλα αστικά κόμματα που συμφωνούν. Αυτά τα μέτρα αφορούν του πάντες, την εργατική τάξη και όλα τα λαϊκά στρώματα, την νέα γενιά, τους επιστήμονες τους συνταξιούχους.

Η λέξη λαιμητόμος, όπως χαρακτηριστικά αποδόθηκε από το εργατικό κίνημα, είναι αυτή που ταιριάζει στο νομοσχέδιο που έχουν συντάξει τα μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα.

Τολμούν οι κυβερνώντες να μιλούν για κοινωνική δικαιοσύνη όταν δεν αφήνουν τίποτε όρθιο στο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα.

Τσακίζουν παραπέρα τις ήδη τσακισμένες συντάξιμες αποδοχές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Οι επικουρικές συντάξεις μπαίνουν στην Προκρούστεια κλεινή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και σιγά σιγά εξαφανίζονται, αφού ήδη έχουν μειωθεί κατά 65%.

Ρήτρα μηδενικού ελλείμματος μπαίνει και στις κύριες συντάξεις αφού ουσιαστικά το κράτος σταθερά και σταδιακά απαλλάσσεται από την συμμετοχή του στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Έχει το θράσος να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι διασφαλίζει τις κύριες συντάξεις, αφού ούτε οι παλιές ούτε οι νέες διασφαλίζονται. Οι κύριες συντάξεις που θα βγαίνουν με το νέο σύστημα θα υποβληθούν σε νέες μεγάλες περικοπές σε σύγκριση με τις ισχύουσες, αφού τα ποσοστά αναπλήρωσης θα είναι σχεδόν στο μισό από αυτό που είναι σήμερα.

Ανάλογες θα  faretra.info-pame-veriaείναι και οι μειώσεις στους νυν συνταξιούχους αφού μέχρι το 2018 η κυβέρνηση θεσπίζει την επαναξιολόγηση όλων των συντάξεων με βάση τον νέο υπολογισμό, δηλαδή την μείωση κατά 30% που θα έχουν μειωθεί οι νέες καταβαλλόμενες συντάξεις.

Μιλάει η κυβέρνηση για κοινωνική ευαισθησία όταν κατακρεουργεί τις συντάξεις αναπηρίας που το ποσοστό της κατώτερης σύνταξής τους θα μειώνεται σταθερά ανάλογα με τα ποσοστά αναπηρίας.

Σφαγιάζει με νέες περικοπές κατά 30% πάνω στις μειώσεις του 40% στα πληρωμένα από Δίνουμε αγώνα να μην περάσει ο νόμος λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, το νέο Φορολογικό.

Δεν παραιτούμαστε από ότι μας έχουν κλέψει όλα αυτά τα χρόνια. Τα διεκδικούμε όλα. Τα δικαιώματά μας δεν είναι “περασμένα – ξεχασμένα”. Δεν χαρίζουμε σε κανέναν τον ιδρώτα μας. Μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, αυτό μας λένε οι αγώνες του λαού μας και οι κατακτήσεις του. Δεν νομιμοποιούμε στην συνείδησή μας τις περικοπές που μας έγιναν είναι δικός μας μόχθος και τα διεκδικούμαι   ως το τέλος.

Ενωμένοι και δυνατοί με πίστη στο δίκιο μας μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε», κατέληξε ο ομιλητής.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Βέροιας, η οποία κατέληξε σ’ ένα από τα πολυκαταστήματα της πόλης, ενώ κυριαρχούσε το σύνθημα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη».

Τέλος να θυμίσουμε ότι η  Γραμματεία   του Π.Α.ΜΕ. καλεί το Σάββατο 7/5 το απόγευμα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη, Πούλμαν θα αναχωρήσουν από την πλατεία Ωρολογίου, καθώς και

στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Πλατεία Ωρολογίου, στην Βέροια την Κυριακή 8 Μάη, στις 10:30 πμ.

far

IMG_7844IMG_7860 faretra.info-pame-veria faretra.info-pame-veria faretra.info-pame-veria faretra.info-pame-veria

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο