Βέροια Σχόλια

Τα δάκρυα χαράς του Τζούλιαν

Ο Τζούλιαν Σινάνι είναι  ο νεαρός πρωταγωνιστής του «Ταρτούφου», της κωμωδίας του Μολιέρου, με την οποία συμμετείχε στον Διαγωνισμό της 4ης Θεατρικής Άνοιξης το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας.

Είναι φυσικό η συμμετοχή και η διάκριση των παιδιών ενός Επαγγελματικού Λυκείου να αποκτά για τα ίδια τα παιδιά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ο Τζούλιαν βραβεύτηκε με τον Έπαινο Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του ευκολόπιστου Οργώνη, που πέφτει στα δίχτυα της υποκρισίας του Ταρτούφου.

Εκείνο που είδαν όλοι οι θεατές της χθεσινής τελετής ήταν το πόσο μπορεί να ευαισθητοποιήσει η συμμετοχή σ’ έναν τέτοιο διαγωνισμό και πόσο δυνατά συναισθήματα μπορεί να προκαλέσει.

Ο Τζούλιαν, χωρίς να μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του, ανέβηκε στη σκηνή και απευθύνθηκε στην καθηγήτριά του, που είχε όλη την ευθύνη για την παράσταση, την κ. Γεωργία Μπαλτατζή, λέγοντας: «Τα οφείλουμε όλα σε σας. Μας πήρατε από το μηδέν και μας φέρατε εδώ. Σας ευχαριστούμε.»

Λόγια ευγνωμοσύνης αλλά και λόγια που δείχνουν όχι μόνο τις διεργασίες που προκαλεί το Θέατρο στο μυαλό και την ψυχή των παιδιών αλλά και τους δυνατούς δεσμούς, που αναπτύσσονται ανάμεσα σε δασκάλους και μαθητές μέσα απ’ αυτές τις διαδικασίες.

Αναμφισβήτητα μεγάλο το κέρδος!

far

faretra.info- 4i -anoixi -6h-merafaretra.info-4h-th-anoixi-a-vravia-odisevax

 

 

banner-article

Ροη ειδήσεων