Παιδεία

Συσπείρωση Παρέμβαση Εκπ/κών Ημαθίας: “Όχι στις καταργήσεις Νηπιαγωγείων που σχεδιάζει η Κυβέρνηση”

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ/ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ!

Εντελώς αιφνιδιαστικά το Υπουργείο Παιδείας κατάθεσε στις 12-4-2016 σχέδιο νόμου που στην ουσία καταργεί την προσχολική αγωγή! Για τα προβλήματα που απασχολούν νηπιαγωγείο και νηπιαγωγούς σήμερα όπως η δίχρονη υποχρεωτική δημόσια Προσχολική Αγωγή, η εφαρμογή του ωραρίου των Νηπιαγωγών (διανύουμε τον τέταρτο χρόνο από την ψήφιση του νόμου και δεν έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του) το κτιριακό, η αποδυνάμωση του Ολοήμερου και άλλα πολύ σημαντικά θέματα ούτε δεσμεύεται ούτε απαντά το υπουργείο αλλά βρήκε τρόπο να τα λύσει με μιας. ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ!

Με το νέο σχέδιο ο ελάχιστος αριθμός των 7 νηπίων για την ίδρυση-λειτουργία Νηπιαγωγείων αυτόματα θα διπλασιαστεί για Νηπιαγωγεία αστικών περιοχών τα οποία θα λειτουργούν μόνο αν έχουν 14 νήπια! Για τις ημιαστικές περιοχές και την επαρχία θα αποφασίζουν οι περιφερειακοί διευθυντές για το ποιο Νηπιαγωγείο θα χαρακτηρίζεται ως απομακρυσμένο. Και ξέρουμε καλά ποιων εντολές εκτελούν και πως αποφασίζουν οι περιφερειακοί διευθυντές .

Άλλωστε πώς  είναι δυνατόν να μπορεί να χαρακτηρίσει όλα τα σχολεία της περιφέρειας του ο περιφερειακός διευθυντής όταν δε γνωρίζει ούτε καν που βρίσκονται και με τι συνθήκες λειτουργεί το καθένα.

Οι νηπιαγωγοί έχουν παλέψει με όλες τις δυσκολίες χρόνια τώρα, χωρίς θεσμοθετημένο ωράριο, χωρίς ανάσα ούτε στα διαλείμματα, με στοιβαγμένα 25 παιδιά μέσα σε μια τάξη στις μεγάλες πόλεις και στις περισσότερες περιπτώσεις σε άθλια κτήρια.  Ιδρύθηκαν  ολοήμερα νηπιαγωγεία χωρίς υποδομές και χρήματα κι όμως αυτά οργανώθηκαν χάρη στην αποφασιστικότητα και το μεράκι των νηπιαγωγών χωρίς καμία βοήθεια.

Με το νέο αυτό μέτρο στα μεγάλα αστικά κέντρα θα στριμώχνονται  στην καλύτερη περίπτωση ως και 28 νήπια στις τάξεις ενώ τα χωριά θα ερημώσουν. Ακόμα κι αν στον ελάχιστο αριθμό των 14 νηπίων συμπεριλαμβάνει και τα προνήπια πάλι το πρόβλημα είναι τεράστιο γιατί στα περισσότερα χωριά, ιδιαίτερα στην περιοχή μας τα χωριά του κάμπου τα νηπιαγωγεία λειτουργούν έχοντας 8 ως 11 παιδιά νήπια-προνήπια.

ttt

Η Συσπείρωση Παρέμβαση εκπ/κών – Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας καλεί όλους τους συναδέλφους, ιδιαίτερα τους συναδέλφους των νηπιαγωγείων, να είναι σε εγρήγορση, να σχεδιάσουν έγκαιρα τη δράση και τον αγώνα τους ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Παλέψαμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε:

– για το «Νηπιαγωγείο της γειτονιάς», το Νηπιαγωγείο όπου το νήπιο (4-6 ετών) δε χρειάζεται να κάνει χιλιόμετρα για να το προσεγγίσει

– για το Νηπιαγωγείο όπου ο αριθμός των παιδιών να μην υπερβαίνει τα 15 ανά τμήμα (πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας εδώ και χρόνια τεκμηριωμένο πλήρως από παιδαγωγική άποψη)

– για μια αληθινή δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση, για ένα Νηπιαγωγείο που να χωρά όλα τα παιδιά , χωρίς κανενός είδους  αποκλεισμό

– για μαζικούς, μόνιμους διορισμούς ενάντια στις συγχωνεύσεις/καταργήσεις σχολείων και νηπιαγωγείων, ενάντια στον εφιάλτη της ανεργίας που μας υπόσχονται με την πολιτική που επιβάλλουν Ε.Ε.,ΔΝΤ και ΟΟΣΑ και υπηρετούν , κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, άξιοι συνεχιστές των προηγούμενων ΠΑΣΟΚ,ΝΔ .

 

banner-article

Ροη ειδήσεων