Βέροια Πολιτισμός

Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας: “ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ!”

 

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

ανοίγει τις πόρτες  του ανακαινισμένου 2ου ορόφου

με τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια

«Από την Έρευνα στη Διδασκαλία»

Παρασκευή 15 & Σάββατο 16 Απριλίου

 «ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ!»

Η διεθνώς βραβευμένη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας ολοκλήρωσε πρόσφατα την ανακαίνιση του 2ου ορόφου της, χάρη στην ολόθερμη ανταπόκριση του κόσμου στην εκστρατεία υποστήριξης που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών.

Ο 2ος όροφος, ο οποίος εξελίσσεται σε μία υπερσύγχρονη αίθουσα εκδηλώσεων, θα ανάψει τα φώτα του την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Απριλίου, μεταδίδοντας ‘τα φώτα’ της Μάθησης, της Γνώσης και της Δημιουργικότητας.

Τα εξαιρετικά επίκαιρα και ενδιαφέροντα Επιμορφωτικά Σεμινάρια «Από την έρευνα στη διδασκαλία» που διοργανώνει το Future Library και το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), θα είναι ο κεντρικός άξονας του εορταστικού διημέρου, που θα κορυφωθεί με το ρεσιτάλ πιάνου του διακεκριμένου παγκοσμίως σολίστ Παναγιώτη Τροχόπουλου.

Τα Σεμινάρια, που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία σε τέσσερις βιβλιοθήκες της περιφέρειας και σε τρεις βιβλιοθήκες της Αττικής, κλείνουν το φετινό δεύτερο κύκλο τους στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, τόπο γέννησης και δημιουργίας του Future Library.

Διακεκριμένοι Έλληνες ερευνητές από πανεπιστήμια και επιστημονικά ιδρύματα της χώρας θα επιμορφώσουν εκπαιδευτικούς, αλλά και το ευρύτερο κοινό σχετικά με σύγχρονες μεθόδους και τα πορίσματα της επιστημονικής έρευνας σε θέματα που περιλαμβάνονται στη διδακτέα ύλη,  παρουσιάζουν ωστόσο γενικότερο ενδιαφέρον για ένα καλλιεργημένο κοινό: Ο τρόπος ανάγνωσης και κατανόησης της ποίησης του Ελύτη, Η Ελλάδα από τον πόλεμο του ’40 έως τη δικτακτορία του 1967, Η πολιτική οικονομία της ανάπτυξης, Η διδασκαλία του αρχαιοελληνικού Συντακτικού στην τάξη.

Απευθύνεται σε καθηγητές Β’θμιας Εκπαίδευσης, καθηγητές φροντιστηρίων, ανέργους καθηγητές, σχολικούς συμβούλους, γονείς και σε κάθε ενδιαφερόμενο. Τα θέματα αφορούν τέσσερις κύκλους μαθημάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος: Νέα Ελληνικά, Αρχαία Ελληνικά Ιστορία, και Οικονομία.

φωτα

 Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου:

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

17:00-19:00

  • «Στο ικρίωμα της προτασιακής δομής: ένα μάθημα για την επιστημονική διδασκαλία του αρχαιοελληνικού Συντακτικού».

Με τον Νικόλαο Α.Ε. Καλοσπύρο, Επισκέπτη Καθηγητή (Ιστορία και Ερμηνευτική της Κλασικής Φιλολογίας) στο τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 19:00-21:00

  • «Το αμύγδαλο του κόσμου»: Διαβάζοντας ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη στην τάξη.

Με τον Βασίλη Βασιλειάδη, διδάκτορα του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ερευνητή στο Τμήμα Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας

 

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

10:00-12:00

  • Από τον πόλεμο του 1940 έως τη δικτατορία του 1967. Ο ελληνικός στρατός στον 20ο αιώνα: η «εθνική αποστολή», η σχέση με την κοινωνία, οι παρεμβάσεις και οι επεμβάσεις στην πολιτική ζωή.

Με τον Αναστάσιο Σακελλαρόπουλο, Ιστορικό, Υπεύθυνο Ιστορικών Αρχείων Μουσείου Μπενάκη

12:00-14:00

  • Πολιτική οικονομία της ανάπτυξης: ανισότητα και περιβάλλον.

Με τον Βασίλη Πεσμαζόγλου, Επίκουρο καθηγητή του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

 Ενημερώστε μας για τη συμμετοχή σας κάνοντας την προεγγραφή σας, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, στην ηλεκτρονική φόρμα http://goo.gl/forms/eg8e7TJw3c .

 Υπεύθυνες εγγραφών:  Ασπασία Τασιοπούλου και Γεωργία Ζαφειρογιάννη | τηλ. επικοινωνίας: 2331024494, e-mail επικοινωνίας info@futurelibrary.gr,

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας | Έλλης 8, Βέροια, ΤΚ 591 32| http://www.libver.gr, info@libver.gr

 

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας