Νάουσα

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Νάουσας. Καταγγελία για αδιαφορία Υπουργείου Εργασίας και Διοίκησης ΟΑΕΔ

Προς: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΑΕΔ

Κοιν:   ΜΜΕ

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Διοικητά,

Στις 15/2/2016 στείλαμε Υπόμνημα – Αίτημα με αναφορά σε συγκεκριμένο ζήτημα και με παράδειγμα συγκεκριμένο συνάδελφο.

Έχουν περάσει ήδη δυο μήνες και απάντηση στο αίτημά μας (που αφορά γενικότερα συναδέλφους και όχι μόνο το συγκεκριμένο) δεν πήραμε. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η κρατική μηχανή (Υπουργεία – Οργανισμοί) υπάρχει και δουλεύει για το πώς θα περάσει τις συμφωνίες με τους δανειστές και ουσιαστικά είναι ανίκανη να άρει μια άδικη διάταξη σε εργαζόμενους – ανέργους.

Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να καταγγείλουμε την αδιαφορία σας και την απαξίωσή σας απέναντι μας και να το γνωστοποιήσουμε στους συναδέλφους και στην τοπική κοινωνία. Αυτό που εσείς μπορείτε και πρέπει να κάνετε είναι να μας διαψεύσετε.

Νάουσα, 12/4/2016

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                                                                                     Ο Γραμματέας

Κότσυφας Δημήτριος                                                                           Ταγάρας Αθανάσιος

 

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ – ΑΙΤΗΜΑ

Προς: Υπουργείο Εργασίας

Διοίκηση ΟΑΕΔ

Σε μια περίοδο όπου ο κατασκευαστικός κλάδος (και όχι μόνο) εδώ και χρόνια ουσιαστικά εξαφανίστηκε, μέσα από τις πολιτικές των μνημονίων που εφάρμοσαν οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση.

Σε μια περίοδο όπου για να βρει κάποιο μεροκάματο ο οικοδόμος έστω και μερεμέτι, θα πρέπει να περάσει μήνας και όταν τελικά τα καταφέρει τιμωρείται!!

Παράδειγμα: ο συνάδελφος μας Σαμαράς Αναστάσιος ΑΜ ΙΚΑ: 6325984, ενώ το 2014 ήταν από τους υπερ τυχερούς και συμπλήρωσε τα ένσημα που απαιτούνται για οικοδομικό βοήθημα, με την ύπαρξη της διάταξης που ορίζει ότι δεν πρέπει να έχει ένσημα από άλλη εργασία, κατέθεσε αίτηση και απορρίφθηκε. Στη συνέχεια κατέθεσε ένσταση (18/10/15 που όμως εδώ και 4 μήνες μένει αναπάντητη!).

Κύριε, Υπουργέ, Κύριε Διοικητά,

Θεωρούμε τη συγκεκριμένη διάταξη ΑΔΙΚΗ – ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ και ταυτόχρονα διάταξη σκοπιμότητας, ώστε να βάλει εμπόδια στη χορήγηση βοηθήματος! Πέρα από το ότι στερείτε από τους οικοδόμους ένα οικονομικό στήριγμα, μας οδηγείτε όσους καταφέρνουν να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις στις άλλες εργασίες εκτός κλάδου να εργαζόμαστε ανασφάλιστοι προκειμένου να μη χάσουμε το βοήθημα με όποιες συνέπειες για την αγορά εργασίας, το ΙΚΑ κλπ…

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ

Την κατάργηση της απαιτούμενης διάταξης, τη δικαίωση των συναδέλφων που βάση αυτής απορρίφθηκαν τα τελευταία 2 χρόνια και φυσικά του αναφερόμενου συναδέλφου Σαμαρά Αναστάσιου.

Νάουσα, 15/2/2016

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                                                                                         Ο Γραμματέας

Κότσυφας Δημήτρης                                                                                Ταγάρας Θάνος

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Νάουσας

Τηλ:2332022230, φαξ:2332023864

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας