Αλεξάνδρεια

Δράσεις Προσκόπων Αλεξάνδρειας, Μάρτιος 2016

 

Δύο εξορμήσεις στην φύση πραγματοποίησαν οι Πρόσκοποι Αλεξάνδρειας τον μήνα Μάρτιο.

Τα Λυκόπουλα μας, παιδιά Δημοτικού, έζησαν για μια μέρα μέσα στο όμορφο περιβάλλον του Αγίου Νικολάου στην Νάουσα. Παιχνίδια στην φύση μαζί με τους ήρωες, σκανδαλιές στα νερά της λίμνης και περίπατο στα καταπληκτικά δρομάκια – γεφυράκια.

Οι Ανιχνευτές μας, παιδιά Λυκείου, βρέθηκαν στο Μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου, στα όρια Ημαθίας και Πιερίας .

Η υπαίθρια ζωή, οι τεχνικές δεξιότητες, η πνευματική καλλιέργεια, η προστασία του περιβάλλοντος, είναι τομείς απασχόλησης, που δίνουν την ευκαιρία, μέσα από ένα δημοκρατικό πλουραλισμό, να βρουν οι Ανιχνευτές τις πανανθρώπινες αξίες, που πρέπει να τους καθοδηγούν στη Ζωή τους.clickν

Τέλος, τον μήνα Μάρτιο ένα ενήλικο στέλεχος των Προσκόπων Αλεξάνδρειας, συμμετείχε στην τελετή ονομασίας Προσκόπων Έθνους που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών Ψυχικού, με την παρουσία της Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο.

Περισσότεροι από 200 νέοι και νέες έζησαν τη μοναδική αυτή στιγμή, να παραλάβουν από τα χέρια του πρώτου πολίτη της χώρας την ύψιστη τιμητική προσκοπική διάκριση, η οποία αποτελεί την κορύφωση της Προσκοπικής πορείας τους!

Από την μεταπολίτευση (1974) και μετά οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής (1983, 1990), Χρήστος Σαρτζετάκης (1987) και Κωστής Στεφανόπουλος (1993, 1996, 1999, 2002, 2005) και Προκόπιος Παυλόπουλος (2016) έχουν κάνει την εξαιρετική τιμή στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων με την παρουσία τους να επιδώσουν το διακριτικό μαντήλι με τον αρχαιοελληνικό μαίανδρο σε πολλές εκατοντάδες νέους και νέες ενεργούς πολίτες της Πατρίδας μας.

clickχ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε σε 248 Ανιχνευτές και Ανιχνεύτριες το μαντήλι και το πτυχίο του Προσκόπου Έθνους και στην ομιλία του τους συνεχάρη και τους κάλεσε να δείξουν το δρόμο της Ανθρωπιάς, του Πολιτισμού και του Πνεύματος.

Συγχαρητήρια στα τμήματα μας για τις δράσεις τους καθώς και την Βαθμοφόρο μας Γλύκα Καραλάζου που μας τίμησε και αισθανθήκαμε περήφανοι για αυτήν.
Πρόσκοποι Αλεξάνδρειας

click

banner-article

Ροη ειδήσεων