Απόψεις Επιστήμη

Μεγάλη τιμή για τη Βέροια η παρουσία του υποψηφίου για Νόμπελ Αργεντινοϊάπωνα καθηγητή, Eusebio Matsuhita, στην πόλη μας

Ο Καθηγητής του Tufts University Boston Massachusetts σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου

Όπως έγινε γνωστό,  ο μεγάλος  Αργεντινοϊάπωνας καθηγητής της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο  Tufts University, ο οποίος έχει  και μακρινή ποντιακή ρίζα,  δέχτηκε κοινή πρόσκληση από την ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας και από το ΔΗΠΕΘΕ, την οποία και αποδέχτηκε παρ’ όλο το βεβαρυμένο   πρόγραμμα που έχει.

Σήμερα θα κάνει βαρυσήμαντη διάλεξη στο Χώρο Τεχνών Βέροιας, στην οποία και θα παραστούν όλες οι αρχές του Νομού. Σ’ αυτό το τόσο μεγάλο γεγονός, όχι μόνο για το νομό Ημαθίας  αλλά συνολικά για τη χώρα,   θα εκπροσωπηθεί και η Κυβέρνηση. Χωρίς η πληροφορία μας αυτή  να είναι απόλυτα επιβεβαιωμένη, πιθανότατα θα παραβρεθεί για να τιμήσει το μεγάλο καλεσμένο ο κ. Κατρούγκαλος.

Η Δημοτική Αρχή της πόλης μας επίσης  θα τιμήσει τον μεγάλο καλεσμένο και  υποψήφιο για Νόμπελ Καθηγητή με το Χρυσό Κλειδί της πόλης. Η απόφαση γι αυτήν την τιμή ήταν ομόφωνη από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Εκεί όπου διίστανται ακόμη οι απόψεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι στην πρόταση που έγινε από την αξιωματική αντιπολίτευση να μετονομαστεί η Λεωφόρος Ανοίξεως σε Λεωφόρο    Eusebio Matsuhita. Κι αυτό γιατί, όπως υποστήριξαν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι, δεν πρόκειται για λεωφόρο, αφού δεν χωρούν να διασταυρωθούν ούτε δύο αμάξια. Όπως όμως και να έχει το πράγμα, πιστεύεται ότι και γι αυτήν την πρόταση θα υπάρξει ομόφωνη απόφαση και ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα παραστεί σύσσωμο στην τελετή.

Για κάποιους που ενδεχομένως δεν γνωρίζουν τις μελέτες και έρευνες του μεγάλου Καθηγητή, για τις οποίες μάλιστα  προτάθηκε και για   Βραβείο Νόμπελ,  μπορούν να βρουν στοιχεία, εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ.

Σε  πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο   Tufts University   Boston Massachusetts,   στην οποία παρέστησαν δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο, έστειλε και η ΕΡΤ εκπρόσωπο. Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι απ’ αυτήν τη συνέντευξη.

Τέλος έγινε γνωστό ότι ο Καθηγητής θα παραμείνει ανεπίσημα άλλες δύο μέρες στην πόλη της Βέροιας, όπου θα ξεναγηθεί στη Βυζαντινή πόλη, στις αρχαιότητες της Βεργίνας, και στα υπόλοιπα αξιοθέατα του Νομού,  ενώ   θα κάνει σκι στο Σέλι και στα Τρία  Πέντε Πηγάδια. Εκεί  θα συνοδεύεται και  από τον Δήμαρχο Νάουσας. Πιστεύεται δε ότι ο Eusebio Matsuhita θα αποτελέσει  έναν σημαντικό πρεσβευτή για τον τουρισμό στο νομό μας, αλλά  και για τη χώρα γενικότερα.

ΥΓ. Η είσοδος στην αίθουσα του θεάτρου του Χώρου Τεχνών θα γίνεται με αριθμημένες προσκλήσεις -κι αυτό γιατί θα υπάρξει μεγάλη ζήτηση-   οι οποίες και  θα διατίθενται δωρεάν από νωρίς το πρωί στο Χώρο Τεχνών. Υπενθυμίζεται ότι η τελετή  θα αρχίσει στις 9μμ ακριβώς και ότι οι πόρτες θα κλείσουν 5 λεπτά νωρίτερα. Επίσης υπεύθυνοι μάς διαβεβαίωσαν ότι θα κρατηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας  για τις προσκλήσεις.

 Δια χειρός Αλιθέρση

Το πρωταπριλιάτικο ψέμα της Φαρέτρας και ο δείκτης Matsuhita!

ea011536fa2c914709f3445c44da4b71_XL

Οφείλουμε να πούμε, κατόπιν εορτής βέβαια, ότι η Φαρέτρα τηρώντας το έθιμο της Πρωταπριλιάς είπε ένα ψεματάκι. Από τις πληροφορίες που έχουμε μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι   ευτυχώς δεν υπήρξε κοσμοσυρροή για προσκλήσεις στο Χώρο Τεχνών για την εν λόγω «διάλεξη».

Μπορούμε όμως να πούμε ότι η ιδέα του πρωταπριλιάτικου αυτού ψέματος πάρθηκε απ’ ένα σατιρικό κείμενο που έχει δημοσιεύσει η Φαρέτρα με τίτλο «Ο δείκτης Matsuhita μπαίνει στις ζωές μας;».

Όποιος  θέλει  μπορεί βέβαια  και τώρα  να διαβάσει αυτό το κείμενο και πέραν των άλλων να ανακαλύψει  και τι δείκτη  Matsuhita  έχει  και αν χρειάζεται… θεραπεία ή όχι!

Ολόκληρο  το κείμενο για τον δείκτη E. Matsuhita μπορείτε να το βρείτε και εδώ!

Εμείς ευχόμαστε καλό μήνα!

far

 

banner-article

Ροη ειδήσεων