Βέροια Σχόλια

Λεπτές ισορροπίες…

Κάποτε πρέπει να κρατιούνται ισορροπίες  και μάλιστα σε θέματα ευαίσθητα, όπως τα θέματα θρησκείας, προκειμένου να αποφεύγονται παρεξηγήσεις.

Συγκεκριμένα, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ο Νίκος Μπέκης ήταν κυριολεκτικά καταπέλτης, όταν αγανακτισμένος στηλίτευε την προσπάθεια εκείνων που ήθελαν να αναβιώσουν το φόβο από την εγκατάσταση των προσφύγων.

«Ο φόβος δεν είναι φυσιολογικός» είπε. «Μετατρέπεται σε φοβία. Οι μισοί πρόσφυγες της Βέροιας είναι μικρά παιδιά και οι γονείς τους τα έφεραν εδώ, για να τα γλιτώσουν από τις λάσπες. Τι μας λέτε, λοιπόν, ότι κάποιος τρελός θα ανατινάξει το Υδροηλεκτρικό Εργοστάσιο ή θα βάλει για στόχο του τη Βέροια; Το πολύ –πολύ στο τρίτο ‘μπιρ Αλλάχ’, που θα πουν 300 μουσουλμάνοι μαζί, ν ‘ανατινάξουν το … μοναστήρι!»

Και βέβαια χιούμορ έκανε ο κ. Μπέκης, κάνοντας πολλούς να γελάσουν με το ευφυολόγημά του και αναμφισβήτητα χωρίς πρόθεση προσβολής.

Η δημοτική σύμβουλος Σοφία Ελευθεριάδου, όμως, είπε με εμφανή δυσφορία: «Όσο δίκιο είχαν οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας το έχασαν σήμερα με το αίτημα τους. Συντάσσομαι με τον κ. Μπέκη και όσα είπε προηγουμένως, όχι όμως και με όσα είπε προσβάλλοντας ταυτόχρονα όχι μία αλλά δύο θρησκείες!»

far

banner-article

Ροη ειδήσεων