Κόσμος

Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ για το νέο δολοφονικό χτύπημα στις Βρυξέλλες

Οι ιμπεριαλιστές αξιοποιούν το νέο δολοφονικό χτύπημα στις Βρυξέλλες για να κλιμακώσουν την πολιτική του πολέμου, να υψώσουν σιδερόφρακτα τείχη, να πλήξουν τα δημοκρατικά δικαιώματα των λαών.

Το χτύπημα στις Βρυξέλλες, συνέχεια των επιθέσεων πριν λίγους μήνες στο Παρίσι, οι στυγνές δολοφονίες αθώων ανθρώπων από τυφλές επιθέσεις του ΙSIS, δεν μπορεί παρά να καταδικάζονται απερίφραστα από κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο. Παράλληλα, όπως γίνεται ήδη αντιληπτό, οι ιμπεριαλιστές αξιοποιούν το νέο δολοφονικό, προβοκατόρικο χτύπημα για να κλιμακώσουν την πολιτική του πολέμου στη Μ. Ανατολή, να υψώσουν σιδερόφρακτα τείχη σε όλη την Ευρώπη απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να πλήξουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των λαών.

Στο εσωτερικό των χωρών της Ευρώπης, η πυροδότηση κλίματος τρομοϋστερίας και πανικού συνοδεύεται από την άμεση ενεργοποίηση «κόκκινων συναγερμών», δηλαδή εφαρμογή μιας σειράς αντιδημοκρατικών μέτρων και σχεδιασμών, διεύρυνση της δράσης μυστικών υπηρεσιών, ένταση της αστυνομοκρατίας και των κατασταλτικών μηχανισμών, εμπλοκή ακόμα και του στρατού στο όνομα της εσωτερικής ασφάλειας και της πρόληψης τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ωστόσο, παρά την υποκρισία των ισχυρών δυνάμεων που δηλώνουν τον αποτροπιασμό τους, αυτά τα αντιδραστικά σκοταδιστικά μορφώματα, όπως ο ISIS, που φαντασιώνονται θεοκρατικά καθεστώτα και χαλιφάτα, έχουν εκθρέψει, εκπαιδεύσει, χρηματοδοτήσει και εξοπλίσει οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές. Είναι γέννημα θρέμμα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής που τσάκισε τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα στη Μ. Ανατολή και την Αφρική και ενίσχυσε ως εσωτερικά στηρίγματα και συμμάχους αντιδραστικές σκοταδιστικές δυνάμεις.

Είναι γέννημα θρέμμα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας που προκάλεσε την κατερείπωση, το ρήμαγμα και το διαμελισμό της Μ. Ανατολής. Στα πλαίσια μιας συντεταγμένης προπαγάνδας εντείνονται τα αποπροσανατολιστικά και ψευδεπίγραφα διλήμματα, που καλούν τους λαούς της Ευρώπης σε κοινή συστράτευση με τους ιμπεριαλιστές απέναντι στη βαρβαρότητα, τον θρησκευτικό φανατισμό και την τρομοκρατία. Να στηρίξουν, δηλαδή, την κατεύθυνση της κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας στη Συρία και την προετοιμασία νέων επεμβάσεων στη Λιβύη, συνεχίζοντας το αιματοκύλισμα στη Μ. Ανατολή, προξενώντας νέα δεινά στην πολύπαθη περιοχή, διογκώνοντας τα καραβάνια της προσφυγιάς, ως τη μόνη λύση απέναντι στον «πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία».

Η σφαγή στις Βρυξέλλες όπως και αυτή στο Παρίσι, αξιοποιείται στην κατεύθυνση ραγδαίων αντιδραστικών σχεδιασμών στο προσφυγικό, οι ακροδεξιές δυνάμεις και   αντιλήψεις βγαίνουν στο προσκήνιο και ενισχύουν την τρομολαγνεία και την ξενοφοβία, ώστε να νομιμοποιηθεί και να οξυνθεί η επιθετική αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, των αποκρούσεων και των στρατοπέδων και να αντιστραφούν τα όποια αισθήματα λαϊκής αλληλεγγύης. Πλέον τα τείχη, οι φράκτες, τα συρματοπλέγματα, η βάρβαρη καταστολή στα σύνορα όχι απλώς νομιμοποιούνται, αλλά εμφανίζονται ως αναγκαία.

Βγάζοντας το στρατό και τα τεθωρακισμένα στους δρόμους, καθηλώνοντας και επιδιώκοντας να εκφοβίσουν με τρομοσενάρια τους λαούς, διεγείροντας τις εθνικιστικές και ρατσιστικές προκαταλήψεις και υποδαυλίζοντας την ξενοφοβία, στρώνουν έτσι στην πράξη το δρόμο στην άνοδο των δυνάμεων της ακροδεξιάς, που συμμετέχει ήδη σε κυβερνήσεις συνασπισμού των ευρωπαϊκών αντιδραστικών δυνάμεων σε πολλές χώρες της ΕΕ.

Η υποτελής κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκεται στριμωγμένη κάτω από εκβιασμούς και πιέσεις, που αφορούν τις προσφυγικές ροές που θα εγκλωβίζονται στη χώρα μας απέναντι σε μια ασφυκτικά θωρακισμένη ΕΕ. Έρμαιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, έτοιμη να ευθυγραμμιστεί και να παραχωρήσει ό,τι της ζητηθεί κάτω από τη ΝΑΤΟϊκή ομπρέλα, στη νέα ιμπεριαλιστική σταυροφορία.

Ο λαός μας δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα της μαύρης προπαγάνδας και να μπει στη δίνη της τρομοϋστερίας, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στους ιμπεριαλιστές, αλλά να παλέψει ενάντια στις επιδιώξεις και τους σχεδιασμούς τους, ενισχύοντας το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, απαιτώντας καμία εμπλοκή της χώρας μας, καμία διευκόλυνση σε νέες επεμβάσεις.

ml-kke

22 Μάρτη 2016

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας