Στη Νάουσα 18 ποιητές από 3 νομούς για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, Σάββατο 19 Μαρτίου

21.3.2015_Παγκόσμια-Ημέρα-Ποίησης

Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας (Πολυχώρος Πολιτισμού «ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΝΑΡΑΣ» , κτήριο ΒΕΤΛΑΝΣ, 1ος όροφος), το Σάββατο 19 Μαρτίου και ώρα 20.00. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Δημοτική Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση  "Γρανάζι".

Για πρώτη στη Νάουσα βρίσκονται 18 ποιητές από 3 νομούς για το αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Ποιήματά τους θα απαγγείλουν ποιητές από τους νομούς: Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας.

Από το νομό Ημαθίας θα είναι από τη Νάουσα: ο Γιώργος Αγγελιδάκης, η Αθηνά Ξανθίδου, ο Δημήτρης Ντίκας, ο Γρηγόρης Σακαλής, ο Χρήστος Τουμανίδης και η Ξανθή Χονδρού-Hill.
Απο την Βέροια θα παραβρεθούν ποιητές απο τον Ποιητικό Πυρήνα, Βασίλης Δασκαλάκης, Δημήτρης Ιορδ. Καρασάββας, Σούλης Λιάκος και Δημήτρης Γ. Παπαστεργίου.

Από τον νομό Πιερίας συμμετέχει η Ένωση Συγγραφέων Πιερίας με 7 ποιητές: Θάνος Κόσυβας, Ευγένιος Παπαδόπουλος, Θεοχάρης Μπικηρόπουλος, Γιώτα Τσερτεκίδου, Ευγενία Κορτσάρη, Ευαγγελία Κοφινά, Φανή Τσεντικίδου-Ζέττα.

Και τέλος από τον νομό Πέλλας (Γιαννιτσά) θα διαβάσει η Μαρία Ξανθοπούλου. Ζωντανά με έντεχνη μουσική θα επενδύσουν τη βραδιά ποίησης οι καλλιτέχνες: Δέσποινα Κανελλιάδου στο πιάνο και στο τραγούδι και ο Μάκης Δημελής στην κιθάρα και στο τραγούδι.

Πολλοί ποιητές εξέφρασαν την επιθυμία τους να είναι και αυτοί εδώ μαζί μας. Όμως λόγω αποστάσεως δεν θα μπορούσαν να παραβρεθούν. Ποίημα του έστειλε και ο Γιώργος Μπίμης προς μεγάλη μας τιμή, το οποίο θα διαβαστεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 30375 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια