Εργασία Νάουσα

Σωματεία ΚΛΩΘΩ και Συν/χων ΙΚΑ Νάουσας: Να υλοποιηθεί απόφαση του Αρείου Πάγου που δικαιώνει πρώην εργαζόμενες της ΤΡΙΚΟΛΑΝ

 

Προς: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Κατρούγκαλο

Κοιν: Διοικητή ΙΚΑ
ΙΚΑ Βέροιας
ΜΜΕ

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Διοικητή

Με αυτή την επιστολή – διαμαρτυρία απευθυνόμαστε σε σας, αφού πλέον οι 21 πρώην εργαζόμενες – απολυμένες από το 2004 του εργοστασίου ΤΡΙΚΟΛΑΝ – ΦΑΝΚΟ του ομίλου Λαναρά έχουν εξαντλήσει το όριο υπομονής. Από την ημέρα της απόλυσης τους έδωσαν ένα τιτάνιο αγώνα να επιστρέψουν στη δουλειά με παράλληλη δικαστική προσφυγή. Δικαιωθήκανε οριστικά και αμετάκλητα με απόφαση του Αρείου Πάγου.

Το 2012 ο όμιλος κήρυξε πτώχευση. Από τότε ένας καθημερινός, βασανιστικός, μαραθώνιος για την αναγνώριση και επικόλληση των ενσήμων, όπως όριζε η απόφαση του Αρείου Πάγου. Τελικά έγινε και αυτό. Σε αυτή τη διαδρομή οι πρώην εργαζόμενες, απολυμένες της Τρικολάν συνταξιοδοτήθηκαν περιμένοντας την επικόλληση των τελευταίων ενσήμων. Η επικόλληση των ενσήμων έγινε μεταγενέστερα της συνταξιοδότησης, οπότε καταθέσαν αίτηση αναπροσαρμογής της σύνταξης στις 28/1/2015.

Από εδώ και πέρα αρχίζει νέος αγώνας για την ολοκλήρωση της αναπροσαρμογής της σύνταξης.
Αφήνοντας εύλογα ένα χρονικό περιθώριο 6 μηνών, οι εργαζόμενοι άρχισαν να «ρωτάν» , να «ενοχλούν», να «πιέζουν». Αρχικά τους στέλνανε από τον ένα στον άλλο, μετά από μήνα σε μήνα, από Βέροια σε Νάουσα κλπ. Τελικά ανέλαβε το ΙΚΑ Βέροιας να ολοκληρώσει τι ς αποφάσεις αναπροσαρμογής.

Και πάλι έδωσαν 6 μήνες περίπου χρονικό περιθώριο, μέχρι τον Ιανουάριο του 2016. Και πάλι κωλυσιεργία και παραπομπή τους από την διεύθυνση σε υπαλλήλους. Συμφωνήσαν να γίνονται 2-3 αιτήσεις την εβδομάδα, ώστε σε 2 μήνες περίπου να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Και αυτό δεν τηρήθηκε, παρά τις υποσχέσεις της διευθύντριας του ΙΚΑ Βέροιας, η οποία με διάφορες προφάσεις τους καθυστέρησε, αφού ψευδώς τους καθησύχασε ότι έχουν ολοκληρωθεί 8 αιτήσεις και έχει δώσει εντολή να γίνονται 2 κάθε βδομάδα.

Τελευταία τους ανακοίνωσε ότι δε δουλεύει τίποτε, γιατί κάποιος υπάλληλός της έθεσε σχετικό ερώτημα στο ΙΚΑ Νάουσας και δεν απαντήθηκε. Αυτό, όμως δεν δικαιολογεί την απόφασή της να μη δουλεύει τίποτα για τις αιτήσεις τους, γιατί το ερώτημα αφενός αφορούσε μια μόνο συναδέλφισσα και δεν υπήρχε λόγος καθυστέρησης των υπολοίπων και αφετέρου το ερώτημα απαντήθηκε από το ΙΚΑ Νάουσας.

Μετά την αποφυγή, άγνωστο για πιο λόγο, της διευθύντριας στο ΙΚΑ Βέροιας να υλοποιήσει την απόφαση του Αρείου Πάγου για την ολοκλήρωση της αναπροσαρμογής της σύνταξης, απευθύνονται σε σας ζητώντας την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναπροσαρμογής της σύνταξης τους, όπως ορίζουν οι δικαστικές αποφάσεις με βάση την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Νάουσα, 09/03/2016

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΛΩΘΩ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝ/ΧΩΝ ΙΚΑ ΝΑΟΥΣΑΣ

banner-article

Ροη ειδήσεων