Γιάννης Παπαγιάννης: Ο νομικός κόσμος να πρωταγωνιστήσει στον αγώνα για θεσμικές-πολιτικές εξελίξεις στον τόπο

IMG_4489

Με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις ο Γιάννης Μ. Παπαγιάννης δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: "Οι κοινωνικές δυνάμεις που μπορούν να προτάξουν το δρόμο της αντίστασης και της αλλαγής πολιτικής, ιδίως οι επιστημονικοί κλάδοι, έχουν σήμερα αυξημένες ευθύνες προς την πατρίδα. Ανέκαθεν υποστηρίζω τις θεσμικές κινητοποιήσεις του νομικού κόσμου, πιστεύω ότι αυτές έπρεπε να είναι δυναμικότερες. Φθάσαμε στο αμήν για να μπούμε επιτέλους σε αγωνιστική τροχιά.

Ο νομικός κόσμος με τις κινητοποιήσεις του δεν πρέπει να σταθεί μόνον σε ζητήματα φορολογικά και ασφαλιστικά. Οφείλει να αντισταθεί σε όσα μέτρα περιορίζουν τα δημοκρατικά δικαιώματα, υποσκάπτουν την ποιότητα και την ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης, απαξιώνουν τις θεσμικές αξίες του δημοκρατικού πολιτεύματος, ιδίως το δικαίωμα σε δίκαιη και διαφανή δίκη, και αποδυναμώνουν νομοτεχνικά την έννομη προστασία των ασθενέστερων από την επέλευση επιθέσεων των ισχυρών του συστήματος, ήτοι αυτού του ίδιου του Δημοσίου, των τραπεζών, των οργανωμένων ομάδων πλειστηριασμών και κατασχέσεων.

Η πανελλαδική αποχή των συλλειτουργών στην απονομή Δικαιοσύνης Δικηγόρων πρέπει να συνεχιστεί και μετά την 4η Μαρτίου 2016 και να λάβει ισχυρότερα πολιτικά χαρακτηριστικά για την ουσιαστική αλλαγή που χρειάζεται η Ελλάδα, στην οποία οι νομικοί επιστήμονες μπορούν να προσφέρουν πάρα πολλά."

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 30284 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια