Βέροια Ρεπορτάζ

Η “Πρωτοβουλία” έκοψε την πίτα για τους εθελοντές της, σε κλίμα ζεστής ανθρώπινης επικοινωνίας

Δήμητρα Σμυρνή

Στη Λέσχη Αξιωματικών Βέροιας, σ’ ένα κλίμα ζεστής ανθρώπινης επικοινωνίας, όπου το πνεύμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης βρήκαν την καλύτερή τους έκφραση στον εθελοντισμό εκείνων που στήριξαν τις πρωτοπόρες δράσεις της «Πρωτοβουλίας για το παιδί», κόπηκε χθες, 22/2/’16, η πίτα για τους εθελοντές της.

Ο Πρόεδρος της «Πρωτοβουλίας», Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, είπε για τη χρονιά που πέρασε και για το περιεχόμενο της χθεσινής βραδιάς:

«Μέσα στο 2015 επιτελέσαμε ένα έργο το οποίο θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί χωρίς τους εθελοντές μας.

Φιλοξενήσαμε 38 παιδιά στα δύο σπίτια, της Βέροιας και της Βεργίνας, προσφέροντας ταυτόχρονα συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη σε 236 άτομα. Με αμοιβή εργάστηκαν 15 άτομα. Καταγράφηκαν 252 εθελοντές.

Σ’ αυτούς λοιπόν τους εθελοντές, είναι αφιερωμένη η αποψινή βραδιά, αποδίδοντας την ελάχιστη τιμή που τους αξίζει.»

Κάνοντας μια σύντομη αναφορά στους στόχους του Πολυδραστικού Κέντρου της Βεργίνας, να γίνει στέκι εθελοντών, να μυήσει το μαθητικό κόσμο στον εθελοντισμό, βοηθώντας παράλληλα με πωλήσεις οικονομικά τη «Πρωτοβουλία», ευχαρίστησε τη ΛΑΦΒ και τους χορηγούς της βραδιάς, παρουσιάζοντας τους μουσικούς, φίλους της «Πρωτοβουλίας», που πάντα στηρίζουν τις εκδηλώσεις της.

014

Η πίτα κόπηκε και μοιράστηκε και η βραδιά συνεχίστηκε με μουσική και τραγούδι από τους:
Τσιλίκα Γιώργο – κλαρίνο, Παπαρουσόπουλο Γιώργο – κρουστά, Κασσερόπουλο Γιάννη – κιθάρα, τους αδελφούς Κων/νο και Παναγιώτη Θεοδωρίδη – μπουζούκι, Στέργιο Μποζίνη – φυσαρμόνικα και μπαγλαμά, Κονιτόπουλο Γιώργο – βιολί και τη Νίκη Μπραβάκη – κιθάρα και τραγούδι.

Μαζί με τη Νίκη  Μπραβάκη τραγούδησαν και οι άλλοι μουσικοί, ο καθένας με το δικό του χρώμα και τη δική του εκφραστική δυνατότητα. Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, ακόμη και Αττίκ ακούστηκαν, φέρνοντας τον κόσμο κοντά, σε μια πετυχημένη βραδιά από το σχεδιασμό μέχρι και την πραγμάτωσή της, που έκλεισε με χορό.

«Κάθε σπίτι έχει μια φωλιά για τα πουλιά…» ξεκίνησε η ορχήστρα με την «Οδό Ονείρων» του Χατζιδάκι, για να σκεφτούμε τα δικά μας κατατρεγμένα πουλιά και τη φωλιά, που τους προσφέρει η «Πρωτοβουλία»

036005050013028064084090091026IMG_0064IMG_0080

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας