Βέροια

Οι βιωματικές δράσεις των μαθητών του 3ου ΓΕΛ Βέροιας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Σε μια σειρά από βιωματικές δράσεις για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν οι μαθητές ης Α΄ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Βέροιας, στα πλαίσια της ερευνητικής τους εργασίας με θέμα : «Οι πρόσφυγες και μετανάστες του χθες και του σήμερα» με διδάσκουσα την καθηγήτρια Νομικών και Πολιτικών Επιστημών του σχολείου μας, κα Τζήμα Συρμούλα.

Πιο συγκεκριμένα : α) Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση της ειδικού κας Χριστίνας Τσολάκη από την «ΠΡΟΣΒΑΣΗ» συμμετείχαν σε βιωματική δράση για τον ρατσισμό , β) Έλαβαν μέρος με εισηγήσεις και παρουσιάσεις τους σε σχετική εκδήλωση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και γ) Επισκέφτηκαν τον Ξενώνα Ανήλικων Προσφύγων της μη κυβερνητικής οργάνωσης «ΑΡΣΙΣ» στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, με συνοδούς τις καθηγήτριες κ. Στέλλα Κουνή και κ. Τζήμα Συρμούλα, όπου ξεναγήθηκαν και συμμετείχαν σε δραματοποίηση της σημερινής πορείας των προσφύγων.

Η Δ/ντρια, η υπεύθυνη καθηγήτρια, ο σύλλογος των καθηγητών και οι μαθητές αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά την «ΠΡΟΣΒΑΣΗ», την Δημοτική Κοινότητα Βέροιας και την «ΑΡΣΙΣ» για την άψογη συνεργασία και προσδοκούν σε άλλες παρόμοιες επιτυχίες και δράσεις των μαθητών.

Η Διευθύντρια

Κορδονίδου Ελισάβετ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας